Orasele Portugaliei. Top 10 cele mai frumoase destinatii de vacanta

Portugalia este o tara incantator de diversa, cu minunate plaje mediteraneene, dealuri inalte, peisaje montane dramatice, dar si o multime de orase fermecatoare. O calatorie pe aceste meleaguri poate fi doar una reusita, si programata din timp puteti obtine preturi excelente pentru hoteluri cu servicii ireprosabile. Enumeram in continuare, 10 cele mai frumoase destinatii de vacanta din aceasta tara.

Tavira

Situat pe faimoasa coasta portugheza Algarve, Tavira se distanteaza de celelalte statiuni de pe litoral. Asta datorita arhitecturii sale nealterate si a radacinilor istorice adanci, care se dezvaluie in intreg orasul. Influenta maura a orasului este abundenta – de la casele traditionale albe, acoperisurile si arcadele iconice ale perioadei, pana la podul maur de sapte arcuri care leaga cele doua parti ale orasului. Tavira este, de asemenea, cunoscut pentru frumusetea naturala uimitoare care o inconjoara, cu plaje cu nisip alb, inclinate usor pana in apele Oceanului Atlantic.

Orasele Portugaliei. Top 10 cele mai frumoase destinatii de vacanta
Orasele Portugaliei. Top 10 cele mai frumoase destinatii de vacanta: Tavira. Sursa foto: residence-algarve.com

Orasele Portugaliei: Porto

Cel de-al doilea oras ca marime din Portugalia, Porto si-a pastrat farmecul unic si cultura fascinanta, in ciuda dimensiunilor sale in crestere. Cladirile colorate se strecoara in spatiul dintre vilele baroce si bisericile medievale, in timp ce in partea inferioara a orasului se afla cramele care stocheaza cele mai renumite exporturi ale orasului: vinul de Porto. Centrul istoric al orasului a fost desemnat sit al Patrimoniului Mondial UNESCO.

Orasele Portugaliei. Top 10 cele mai frumoase destinatii de vacanta
Porto. Sursa foto: handluggageonly.co.uk

Angra do Heroísmo

Angra do Heroísmo este una dintre principalele asezari ale insulelor Azore, un grup de noua insule vulcanice situate in Oceanul Atlantic, la 900 mile vest de Portugalia continentala. Orasul nu se bucura doar de niste peisaje fantastice, cu multa verdeata, dar are si o istorie bogata. Angra do Heroísmo este cel mai vechi oras stabilit pe insule. A fost construit in  jurul Praça Velha, din secolul al XVIII-lea, o piata mare, frumoasa, din care se intind numeroase strazi.

Orasele Portugaliei. Top 10 cele mai frumoase destinatii de vacanta
Angra Heroismo. Sursa foto: hurtigruten.com

Orasele Portugaliei: Aveiro

A primit numele de Venetia din Portugalia, pentru frumoasa sa retea de canale care isi croieste drumul prin oras. Aveiro este, in acelasi timp, unic si fermecator. Fiecare strada este plina de exemple minunate de arhitectura portugheza, de la casele mediteraneene idilice, spalate in alb, pana la fatadele traditionale azulejo, din placi ceramice glazurate, pictate intr-o varietate uimitoare de culori si modele. Orasul este perfect pentru cei care iubesc explorarea, cu poduri, curti ciudate si plaje frumoase, asteptand sa fie descoperite.

Orasele Portugaliei. Top 10 cele mai frumoase destinatii de vacanta
Aveiro. Sursa foto: vortexmag.net

Évora

Évora este extraordinar de bine conservat. Se mandreste cu resturile zidurilor medievale originale ale orasului, cu palatele datand din secolele XIV-XVII si cu cele mai frumoase ramasite ale Templului Roman din Évora. Acest templu dateaza din secolul I si este dedicat imparatului Augustus. Intercalate cu resturile monumentale din istoria Évora, exista strazile pline de viata, aliniate cu case traditionale, acoperite cu rosu, cu spatii albe si cu arbori linistiti.

Orasele Portugaliei. Top 10 cele mai frumoase destinatii de vacanta
Praca do Giraldo. Evora. Sursa foto: Propertyshowrooms.com

Orasele Portugaliei: Coimbra

Acasa la una dintre cele mai vechi universitati din Europa, Coimbra a fost unul dintre centrele-cheie ale Portugaliei pentru arta si cultura de peste 500 de ani. Situat pe malurile pitoresti ale raului Mondego, orasul se inalta pe versantul unui deal cu priveliste spre apa. Fiecare nivel descopera o noua comoara arhitecturala, de la catedrala renascentista si baroca pana la palatele maure. Universitatea este o parte esentiala a tesaturii orasului: este compusa din curti bogat decorate, cladiri de colegiu datand din secolul al XVI-lea si biblioteca Joanine.

Orasele Portugaliei. Top 10 cele mai frumoase destinatii de vacanta
Coimbra. Sursa foto: flixbus.ro

Monsaraz

Situat langa granita portugheza-spaniola, Monsaraz este un sat fermecator de pe coline, inconjurat de zidurile sale medievale originale. Zona a fost stabilita inca din perioada preistorica, evidentiata de monumentele megalitic neobisnuite sculptate in stanca. Astazi poarta semnele perioadelor succesive ale istoriei pe care le-a trecut. De la fortificatiile construite de Cavalerii Templieri la influenta maura reflectata in arhitectura orasului. Mediul nconjurăator este la fel de pitoresc ca si orasul. Scene tipice mediteraneen, plantatii de maslini si raul fluorescent Guadiana, care trece de granita cu Spania.

7 destinatii naturale subapreciate din Europa. Locuri de explorat
Monsaraz, un oras medieval in Alentejo. Sursa foto: tourtravelandmore.com

Orasele Portugaliei: Guimarães

Orasul istoric Guimarães a primit statutul de patrimoniu mondial UNESCO atat pentru arhitectura si istoria sa extraordinar de bine conservate, cat si pentru rolul cheie pe care l-a jucat in istoria portugheza. Guimarães este impresionant pentru numeroasele sale exemple de cladiri ce caracterizeaza evoluțiile arhitecturale din Evul Mediu pana in ziua de azi. Arcadele medievale se contopesc cu casele traditionale din secolul al XVI-lea si casutele gotice mici. Cu vedere spre oras se afla castelul monumental Guimarães, unul dintre cele mai impresionante castele din Portugalia.

Orasele Portugaliei. Top 10 cele mai frumoase destinatii de vacanta
Cetatea medievala Guimares. Sursa foto: yellowbustours.com

Óbidos

Pe colinele de vest ale Portugaliei, Óbidos s-a dezvoltat, de-a lungul anilor, dintr-o mica asezare romana intr-un oras frumos si infloritor. Orasul a pastrat in mare parte un aer istoric neatins. Strazile pietruite care duc spre casele albe acoperite cu caprifoi dulce si flori colorate, urca spre impresionantul castel maur, care inconjoara orasul.

Orasele Portugaliei. Top 10 cele mai frumoase destinatii de vacanta
Obidos. Sursa foto: vortexmag.net

Orasele Portugaliei: Sintra

Amplasat la poalele muntilor Sintra, pe marginea unor stanci abrupte care coboara spre Oceanul Atlantic, Sintra este un oras portughez ce pare dintr-un basm. In ciuda dimensiunilor sale relativ mici, Sintra gazduieste numeroase castele si palate, imprumutand orasului o atmosfera magica. Castelul maur este grandios si impunator, situat pe varful unui deal. Palatul Pena este emblema revigorarii romantice care a avut loc in Portugalia in secolul al XIX-lea. Castelul este un simbol pentru arhitectura colorata si amestecul de stiluri neogotice, neo-renascentiste si neo-islamice.

Orasele Portugaliei. Top 10 cele mai frumoase destinatii de vacanta
Sintra. Sursa foto: livingtours.com

 

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole