Tururi gratuite in Iasi. Ideea stralucita a unor studenti atrage turisti

Nu ocoliti, in aceasta vara, Piata Unirii din capitala Moldovei, fiindca se organizeaza tururi gratuite in Iasi. Potrivit Mediafax, in fiecare zi, de la ora 18 ghizii ii asteapta pe turisti pentru a le povesti istoria fascinanta a orasului de pe sapte coline.

Ideea stralucita, de a face cunoscut acest frumos oras, apartine unor tineri studenti si masteranzi in cadrul Facultatii de Geografie si Geologie. Se pare ca pasiunea comuna pentru istoria capitalei istorice a Romaniei i-a adus laolalta in acest proiect. Iasi Travel deja se bucura de numerosi sustinatori, iar turistii straini se declara incantati.

„E o zi innorata, asa ca prima impresie este una cam intunecata, dar arhitectura este chiar interesanta, e o combinatie intre arhitectura belle-epoque si cea comunista, e o ruptura intre ele, dar se si reunesc si asta e interesant”, a spus o studenta din Franta venita la Iasi la o scoala de vara organizata de UAIC.

Tururi gratuite in Iasi – Iasi Travel

Iasul Unirii, Iasul Pelerinului, Iasul Artelor, Iasul Comunismului, Iasul Evreiesc, Iasul Romantic sau Iasul Activ. Acestea sunt cele sapte trasee propuse de studentii si masteranzii facultatii din Iasi.

Un traseu incepe in centrul orasului! Punctul de intalnire – leii de la Universitate. Timp de 3 ceasuri, turistii afla despre casele boieresti, cladirile din perioada comunismului si importanta orasului in istoria Romaniei.

„Orasul are din ce in ce mai multi turisti care au nevoie sa descopere oraşsul. Daca la Venetia nu ai nevoie de un ghid, pentru ca nu faci decat să fotografiezi ce e in jurul tau si asta este de ajuns, in orase de tipul Iasului ai nevoie de cineva care sa iti comunice, de cineva care sa scoata la iveala cele mai frumoase lucruri. Ai nevoie de un ghid, ai nevoie de cineva care sa iti asigure aceasta parte emotionala, aceasta parte de experienta”, a explicat Mihai Bulai, prodecan al Facultatii de Geografie si Geologie, initiatorul proiectului Iasi Travel.

Cei care isi doresc un tur al orasului trebuie sa stie ca o pot face in fiecare zi, incepand cu ora 18. Ghizii turistici voluntari va asteapta zilnic in Piata Unirii din Iasi. Fiti pregatiti pentruexplora cele mai captivante locuri din acest oras.

„Mi-as dori ca fiecare iesean sa devina un ghid, pentru ca fiecare iesean are un prieten care vine din Timisoara, din Cluj, din Bucuresti, si are nevoie de a comunica orasul catre ei, iar noi ne propunem sa facem din fiecare iesean un ghid”, a explicat Mihai Bulai decizia de initia aceste tururi ghidate.

Orasele Romaniei au multe povesti de spus. Odata cu astfel de proiecte precum Iasi Travel, turistii straini, dar nu numai, pot afla locurile unice din tara noastra.

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole