Judetul Valcea – laudat de jurnalistii de la The Washington Post

Judetul Valcea a fost laudat de prestigioasa publicatie The Washington Post. Jurnalistii au petrecut o minivacanta de tinut minte pe plaiurile noastre mioritice, si astfel, au decis sa scrie despre locurile minunate pe care le-au vazut. Articolul postat in categoria ,,Calatorii” a fost intitulat Rapsodia romana- explorand o destinatie nepromovata din Europa de Est. Valea Oltului, Manastirea Cozia, ceramica de Horezu, Parcul National Cozia si mancarea romaneasca i-au fermecat pe americani.

Judetul Valcea - laudat de jurnalistii de la The Washington Post
Judetul Valcea – laudat de jurnalistii de la The Washington Post: calea ferata Generic 1. Sursa foto: ramnicuvalceaweek.ro

Jurnalistii de la The Washington Post, potrivit aceleiasi surse considera Valcea cel mai frumos loc din Romania. Vizita a avut loc in toamna anului 2017 si a tinut doar 4 zile, dar pline de aventuri. Jurnalistele Christine Pendzich si Eva von Falkenstein s-au lasat plimbate pe carari de munte, au vazut animale salbatice, au vizitat manastirile si s-au infruptat din bucate alese specifice zonei. De altfel, au fost impresionate si de Valea Oltului pe care au numit-o ,,valea stralucitoare a Oltului”.

Judetul Valcea - laudat de jurnalistii de la The Washington Post
Judetul Valcea – laudat de jurnalistii de la The Washington Post: Ramnicu Valcea. Sursa foto: gazetavalceana.ro
Judetul Valcea - laudat de jurnalistii de la The Washington Post
Judetul Valcea – laudat de jurnalistii de la The Washington Post: Lacul Galbenu, comuna Malaia. Sursa foto: locuridinromania.ro

Strainii care pasesc pe pamant romanesc admira frumusetile cu care a fost binecuvantata aceasta tara, iar noua nu ne ramane decat sa le includem pe harta turistica:

Obiective turistice in Valcea: Statiunea Voineasa

La poalele Muntilor Lotrului, inconjurata de paduri de conifere, statiunea Voineasa este oaza de relaxare de care aveti nevoie. Cu un grad de poluare aproape de zero, peisaje magnifice si cu unitati de cazare ce isi asteapta vizitatorii cu nenumarate tratamente, Voineasa poate fi alegerea unei minivacante reusite.

Judetul Valcea - laudat de jurnalistii de la The Washington Post
Judetul Valcea – laudat de jurnalistii de la The Washington Post: Statiunea Voineasa. Sursa foto: locuridinromania.ro

Parcul National Cozia

Carpatii ascund zone neatinse de om, in care florile delicate de munte cresc viguroase, iar animalele salbatice traiesc in padurile dese. Daca ajungeti pe Valea Oltului includeti si un traseu prin parcul National Cozia, ar fi pacat sa nu va bucurati de aerul curat si linistea intalnite aici. Se poate ajunge prin DN7 pe traseul Ramnicu Valcea-Bujoreni-Malul Vartop-Gura Vaii-Calimanesti-Pausa.

Judetul Valcea - laudat de jurnalistii de la The Washington Post
Judetul Valcea – laudat de jurnalistii de la The Washington Post: Parcul National Cozia. Sursa foto: Wikipedia.org

Judetul Valcea: Ocnele Mari

Salina Ocnele Mari este una dintre zonele cele mai importante pentru extragerea zacamintelor de sare din judetul Valcea. Turistii pot vizita salina pana la o adancime de 225 de metri, un adevarat parc turistic intins pe o suprafata de 10.000 de metri patrati. Acesta include terenuri de sport, magazine, locuri amenajate pentru lua masa, spatii de joaca, un muzeu si un altar. De precizat, daca doriti sa ajungeti in aceasta perioada la salina, aceasta este inchisa pana la sfarsitul lunii. Detalii despre program puteti afla de pe site-ul oficial.

Judetul Valcea - laudat de jurnalistii de la The Washington Post
Judetul Valcea – laudat de jurnalistii de la The Washington Post: Salina Ocnele Mari. Sursa foto: arhiepiscopiaramnicului.ro

Horezu

Nu-i ceramica mai mandra si mai cunoscuta in lume precum este cea de Horezu. Mesterii populari manuiesc cu abilitatea vechile instrumente si scot din mainile lor obiecte din ceramica splendide. Rand pe rand, fiecare obiect atent lucrat are desenat pe el motive ancestrale: sarpele, spirala sau cocosul in culori frumoase de ocru, albastru cerului si verdele ierbii.

Judetul Valcea - laudat de jurnalistii de la The Washington Post
Judetul Valcea – laudat de jurnalistii de la The Washington Post: Cocosul de Hurez. Sursa foto: George Cristian Enache/valceaturistica.ro

Turistii care ajung in localitate in prima duminica din luna iunie pot asista la Targul de Oale Cocosul de Hurez. Mesterii din imprejurimi vin sa isi arate talentul si sa expuna cele mai frumoase piese.

Judetul Valcea: Cula lui Maldar, Maldaresti

Daca vreti un loc autentic unde sa popositi, Conacul lui Maldar este locul ideal. Aceasta cula traditionala reda atmosfera boiereasca din Olt, iar camerele sale spatioase evoca povesti cu domnite si boieri. Cei care au in grija acest conac pun la dispozitie oaspetilor sai 15 camere amenajate in stil oltenesc. Pentru tarife si disponibilitate puteti accesa site-ul oficial aici.

Conace cu parfum de epoca. Unde te poti caza cu stil in Romania
Conacul lui Maldar. Sursa foto: igloo.ro

Valea Oltului

Valea Oltului este nelipsita de pe harta turistilor straini care ajung in Romania, dar a devenit si o destinatie preferata de romani. Frumosul Defileu al Oltului pare un sarpe ce isi croieste drum printre paduri si localitati, stralucind in soare, pe o distanta de 47 de kilometri. Opriti pret de cateva minute si admirati privelistea!

Judetul Valcea - laudat de jurnalistii de la The Washington Post
Judetul Valcea – laudat de jurnalistii de la The Washington Post: Defileul Oltului. Sursa foto: arhiepiscopiaramnicului.ro

Judetul Valcea: Manastirea Cozia

Una dintre cele mai vizitate manastiri din Romania este Cozia, lacasul de cult ctitorit de Mircea cel batran intre anii 1387-1391. Manastirea Cozia din Calimanesti a adapostit de-a lungul anilor o scoala, si tot aici, au fost redactate hrisoave domnesti. Inca mai pot fi vazute cateva dintre picturile originile.

Judetul Valcea - laudat de jurnalistii de la The Washington Post
Judetul Valcea – laudat de jurnalistii de la The Washington Post: Manastirea Cozia. Sursa foto: Wikipedia.org

Lacul Vidra

Lacul de acumulare Vidra este un alt obiectiv turistic important al judetului Valcea ce nu trebuie ratat. Din statiunea Voineasa pornim la drum catre Cheile Vidra, la aproximativ 30 de kilometri distanta pentru a admira cei aproape 13 kilometri de apa. Ca sa ajungeti din Bucuresti pe acetse meleaguri ajutate de interventia omului puteti strabate Autostrada A1-Bucuresti-Pitesti.

Judetul Valcea - laudat de jurnalistii de la The Washington Post
Judetul Valcea – laudat de jurnalistii de la The Washington Post: Lacul Vidra. Sursa foto: arhiepiscopiaramnicului.ro

 

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole