City break in Chania. Un orasel elen care te cucereste imediat!

Lunile de primavara sunt ideale pentru o plimbare de cateva zile in orasele frumoase ale Europei, asa ca va propunem pentru astazi un city break in Chania. Un orasel-port, cu vechi strazi comerciale, restaurante pe malul apei si o atmosfera boema. Chania este, de asemenea, unul dintre cele mai mari orase din Creta si una dintre regiunile pe care calatorul pasionat va fi bucuros sa o descopere in sate, statiuni, plaje, magazine de artizanat si arhitectura locala.

Chania, un oras venetian, cu caracter cretan si influenta turca

Portul din Chania Town este minunat si, in orice moment al zilei, lumina produce un rezultat diferit, creand parca un „loc diferit” pe care sa il descoperi. Acest loc este cea mai buna sansa pentru turistul curios sa vada unele dintre cele mai frumoase cladiri cu arhitectura venetiana si turca.

Portul din Chania. Sursa foto: https://news.gtp.gr/2019/01/07/german-speaking-travelers-picking-crete-rhodes-2019/

In plus, regiunea Chania are numeroase optiuni turistice de explorare si descoperire, chiar si pentru cateva zile de vacanta. Satele montane ofera o privire de ansamblu asupra interiorului Insulei Creta. Cheile Samariei va poarta in cele mai aventuroase expeditii, siturile arheologice abunda, iar plajele sunt pauza de relaxare.

City break in Chania: Cum se ajunge in acest oras elen

Chania are un aeroport international cu zboruri regulate pe tot parcursul anului care deserves o mare parte din Europa, inclusiv Bucuresti. Astfel ca veti ajunge rapid in lunile aprilie-octombrie, atunci cand insula se bucura de vreme buna. Aeroportul Chania International se afla in Peninsula Akrotiri( la 15 km de oras), iar un drum catre oras va fi parcurs cu un autobuz care asigura legatura cu centrul orasului. Costul biletului este de aproximativ 2,50 euro/persoane si durata calatoriei este de jumatate de ora, timp in care va puteti bucura de peisaj.

Orasul Vechi, Chania. Sursa foto: Youtube.com

O alta ruta pentru a ajunge in Chania este cu feribotul din Atena( puteti ajunge in capitala fie cu masina personala, fie cu avionul). Feribotul face transferuri zilnice catre portul Souda( la 7 km de Chania), de unde puteti lua un taxi care sa va lasa in centrul orasului.

La pas prin Chania

Turistul care ajunge in Chania nu se va plictisi, malul marii si strazile inguste sunt intestate de mici bijuterii arhitecturale sau de cate-o surpriza marinareasca, asa cum este Farul venetian.

Farul Venetian din Chania. Sursa foto; Youtube.com

Cei care sunt pasionati de vechile civilizatii au de facut o oprire la Muzeul Naval-Muzeul Maritim, care va poarta intr-o calatorie fascinanta a trecutului maritime al Cretei. Muzeul primiste vizitatori zilnic, in afara zilei de luni, intre orele 10-14.

Vizitati Venizelos Graves, care are o priveliste magnifica printre copaci, pe un deal deasupra Chania, peste oras, cu portul venetian si Marea Mediterana la orizont.

City break in Chania. Un orasel elen care te cucereste imediat!
Mormintele Venizelos. Sursa foto: https://www.west-crete.com/chania-venizelos-graves.htm

Tabakaria, un cartier cu case vechi de prelucrare a pieii, poate fi explorat in partea estica a orasului Chania. Unele case inca sunt functionale, fiind adaptate la proprietatile naturale ale pamantului. Cladirile, realizate din piatra si cu acoperis din tigla, au doar un singur etaj la nivelul strazii si doua sau trei etaje la nivelul marii. Tabakaria constituind un complex arhitectural unic.

City break in Chania. Un orasel elen care te cucereste imediat!
Satul Sfakia. Sursa foto: https://creti.co/blog/sfakia-village-crete/

Inchiriati o masina si plimbati-va prin satele din apropiere de Chania, nu mai putin de 34 de sate compun aceasta regiune. Sfakia-satul de pe colina, Kolimbari-satul traditional sau satul Kalyve-ideal pentru familii.

Insula Creta are numerosi turisti si datorita plajelor, iar Chaniei nu ii lipseste pietrisul amestecat cu nisip. Cea mai apropiata plaja se afla la 500 de metri distanta, plaja Agii Apostgolli este la 4 kilometri, iar faimoasa plaja de la Agia Marina este la 7 kilometri distanta. Cei care prefera linistea o pot gasi in golful Marathi, pe peninsula Akrotiri. 

City break in Chania: Imprejurimile sunt spectaculoase

In afara Chania puteti face excursii la manastirile din jur, prin Cheile Samariei – cele mai lungi chei din Europa, un defileu lung, de 16 kilometri.

De asemenea, in Peninsula Akrotiri, dincolo de aeroport, exista doua manastiri locuite de calugari: Agia Triada si manastirea din Gouvernetou. Insa, Agia Triada este de departe cea mai impresionanta dintre ele.

City break in Chania. Un orasel elen care te cucereste imediat!
Agia Triada. Sursa foto: https://www.allincrete.com/holy-trinity-monastery-agia-triada/

Daca cautati plaja perfecta puttei explora insula in cautarea Falasarna, Elafonisi sau celebra Balos, una dintre cele mai frumoase plaje din Creta(la 60 de km de Chania).

Unde stati

Boutique Hotel Fortino se afla in zona Portului Venetian si se bucura de o zona linistita. Cladirea venetiana pune la dispozitie turistilor suite si apartamente generoase cu vedere spre oras si port.

Pandora Suites au vedere catre portul Chania, iar interioarele camerelor sunt aerisite si au vederi magnifice de pe terasa. Apropierea de port, curtea si terasa sunt motive pentru care ati rezerva cateva nopti aici.

Casa Delfino dispune de 20 de camera renovate in stil venetian, iar amplasarea in portul venetian o face un loc de cazare placut.

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole