Vacanta in Praga – orasul cu o multitudine de stiluri arhitecturale

Praga se afla pe lista multor turisti, fiind unul dintre orasele preferate de acestia. Din punct de vedere estetic, Praga este absolut uluitoare. Puteti merge pe jos, zile, chiar saptamani intregi, admirand multitudinea de stiluri arhitecturale. Va puteti pierde in labirintul orasului vechi si descoperi ceva nou de fiecare data cand faceti acest lucru.
Puteti face o plimbare de-a lungul malurilor linistite ale raului Vltava, ziua sau de noapte, minunandu-va de privelistea pe care o ofera si vizitand numeroasele parcuri inverzite.
Praga este ca un Disneyland pentru adulti, unde obiectivele turistice sunt intotdeauna uimitoare, iar berea curge liber.
Exista o ambianta relaxata in Praga, care lipseste in multe orase. In fiecare seara, soarele vopseste panza cerului in tonuri bogate, in armonie perfecta cu estetica orasului.
Praga ofera o gama larga de baruri, restaurante si cafenele. Viata de noapte ieftina orasului este o mare atractie pentru petrecerile de burlaci.
Cea mai iconica structura a orasului, Castelul Praga, se afla deasupra unui deal inalt, peste poduri intinzandu-se raul lenes Vltava. Acoperisurile portocalii adauga culori vibrante „orasului cu o mie de turnuri„, pana si soarele parand sa vrea sa contribuie la amalgamul de nuante. Stralucitoare, pline de istorie, si aparent pline cu locatii nedescoperite, strazile vechiul orasul Praga sunt labirinte misterioase gata sa recompenseze fiecare explorator curios. si asta este doar inceputul.

Praga – Ghid turistic
Pentru a va facilita calatoria spre uimitorul oras Praga, cu un buget limitat, am pregatit un scurt (dar cuprinzator), ghid. Credem ca Praga poate fi o destinatie foarte accesibila, daca este abordata in mod corespunzator. Am inclus o lista de preturi pentru a va da o idee despre costurile din Praga. Astfel:
Cazare in Praga
Exista sute de hoteluri din Praga. Un hotel de trei stele in apropiere de centrul orasului vechi porneste de la aproximativ 40€ pe noapte, iar un hotel de 5 stele incepe de la aproximativ 250€ pe noapte.
Inchirieri apartamente in Praga
Apartamentele Airbnb pot fi gasite usor, la distanta de mers pe jos. De-a lungul ultimilor doi ani, chiriile Airbnb au devenit populare, iar preturile au crescut foarte mult odata cu popularitatea siteului. Un apartament decent chiar in jurul centrului va costa minim 50$/noapte in timpul sezonului de varf.
Sfatul nostru: atunci cand cautati sa inchiriati prin Airbnb, evitati centrul. In schimb, inchiriati apartamente in zonele Praga 2, Praga 4, Praga 7 sau Praga 10. Toate sunt cartiere frumoase, cu acces usor la tramvai/metrou, si exista o multime de apartamente disponibile. Airbnb poate fi foarte accesibil, mai ales daca va deplasati intr-un grup de trei sau mai multe persoane.

Mancarea in oras
Mancarea in Praga nu este scumpa. Daca evitati restaurante din piata principala si tarifele mai scumpe din centrul vechi al orasului, puteti avea o masa buna pentru aproximativ 6.00€ sau un delicios „fast-food” cum ar fi Falafel, de la 1,50 la 2€.
Praga a cunoscut o crestere semnificativa in bucataria vegetariana in ultimii cativa ani, astfel ca exista mai multe optiuni vegetariene disponibile pentru cei care au ales sa adopte un stil de viata plin de compasiune. Cateva dintre recomandarile noastre in materie de restaurante: sunt
Madame Lyn Vietnamese Restaurant, Country Life si Dhaba Beas.

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole