Lalelele fac un spectacol superb în Cluj. Au cucerit pur și simplu spațiile publice din oraș

Clujul este în plin spectacol de lalele în aceste zile de sfârșit de carantină. Clujenii își pot desfăta ochii și sufletele cu minunatele flori, de diferite culori și forme.

„Bulbii de lalele plantați în octombrie anul trecut ne-au oferit imagini superbe în această primăvară”, a afirmat Emil Boc, scrie monitorulcj.ro. Mai multe personalități, inclusiv primarul, au postat sute de poze cu supebele flori din orașul încă adormit din cauza pandemiei.

„Tot Clujul este plin de frumusețile primăverii, florile care îți dau speranță și liniște sufletească” sau „Ați mutat grădina botanică în stradă și pentru acest lucru mare vă mulțumesc!”, au reacționat clujenii la postarea primarului din Cluj-Napoca. Acesta a postat mai multe fotografii cu lalele din oraș în această perioadă.

Comentariile de la postarea primarului exprimă bucuria celor mai mulți, dar și întristarea din cauza pandemiei care nu a permis admirarea completă a întregului spectacol.

„Le admiram din carantina!!!!!”, „Pacat ca am fost ținuți in case sa nu putem admira!”, „O minunăție! Parca s-a mutat Gradina botanica in oras. Acum încep să se ofilească, păcat ca majoritatea oamenilor nu au putut sa le admire.”, „Superbe, într-adevăr! Felicitări! Ne bucura sufletul în zilele astea de rastriste!”, „Pacat ca nu am putut vedea si admira si mai mult din cauza izolarii Am mers într-un circuit cu mașina special sa le admirăm, Multumim!”, „A venit Olanda la Cluj Napoca! Superb!Tot Clujul e plin de frumusețile primăverii, florile care iți dau speranta si liniste sufleteasca! Multumim dle primar!”.

Sezonul lalelelor aduce în Grădina Botanică „Alexandru Borza” din Cluj cel mai mare număr de vizitatori. În luna aprilie a anului 2018, aproape 200.000 de vizitatori au venit aici să își încânte privirile cu speciile de lalele deosebit de frumoase.

Avem plantați circa 30.000 de bulbi de calitate extra, cumpărați de la o renumită firmă din Olanda, care aprovizionează și Casa Regală de acolo. Am observat că foarte mult apreciate sunt lalelele tip bujor, care au mai multe petale. Anul acesta, pe lângă alte soiuri nou introduse în colecție avem două cu floarea maronie, care e ceva inedit și pe care nu le-am mai avut în cultură. Este vorba despre soiurile La Belle Epoque și Brownie”, a spus Angela Pui, șeful sectorului ornamental al Grădinii Botanice, informeaza ebsradio.ro.

În această perioadă, Grădina Botanică din Cluj-Napoca avea o mulțime de vizitatori, care veneau inclusiv pentru spectacolul de lalele si alte flori de aici. Grădina adăpostește 176 de specii diferite de lalele. Anul acesta, din păcate, spectacolul nu poate fi admirat decât prin videoclipurile făcute de Grădina Botanică și postate pe pagina lor de Facebook. ” Colecția de lalele timpurii de anul acesta surpinsă de Urban Landscapes Green Cities Romania, cărora le mulțumim pentru aceste fimări și montaj.

Vom anunța redeschiderea grădinii aici, pe pagina de Facebook, îndată ce aceasta va fi posibilă. Momentan autoritățile competente nu au facut public un plan pentru perioada ce va urma stării de urgență, așadar nu putem spune când vom redeschide grădina”, au srcis pe Facebook în postare cei de la grădină, scrie portalcj.ro.

Sursa poze: clujcapitala.ro, pagina Facebook Emil Boc

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole