O șosea din România e în topul National Geographic al celor mai spectaculoase drumuri din lume

Transfăgărășanul a fost inclus într-un top al celor mai spectaculoase șosele pe care poți face excursii cu mașina. Despre Transfăgărășan, National Geographic spune că este „o rută uluitoare care îți dă emoții”.

„Drumul șerpuit al Transfăgărășanului, care se află la o înălțime de o milă (n.r. șoseaua ajunge la peste 2.000 de metri, iar o milă terestră are 1.600 metri) traversează pe ruta Nord-Sud între cele mai înalte vârfuri ale țării.

Vlad Țepeș, prințul care a inspirat personajul Dracul al scriitorului Bram Stoker, este poate cel mai important motiv de faimă al regiunii. Turiștii se pot opri la ruinele cetății Poenari, veche de 700 de ani, după o plimbare pitorească pe râul Argeș, barajul Vidraru cu margini în formă de semilună și lacul de smarald Vidraru.

Opriți-vă la Cascada Bâlea, înaltă cât 20 de etaje, pentru a prinde o telecabină roșie până la Lacul Bâlea, unde se află două cabane deschise pe tot parcursul anului și un hotel cu gheață construit de la zero în fiecare iarnă”, scriu cei de la National Geographic.

Cei de la National Geographic au și un sfat de călătorie pentru cei care vor să se plimbe în zona Transfăgărășanului. „Ca și cum a traversa 27 de poduri și apeducte, a trece printr-un tunel neluminat și a sta cu ochii în patru la turmele de oi care apar pe neașteptate pe șosea nu ar fi destul de dificil – condițiile meteo înșelătoare fac ca Transfăgărășanul să fie deschis în mod sigur doar de la sfârșitul lunii iunie până la mijlocul lui octombrie”, mai notează National Geographic.

Tranfăgărășanul a fost construit între 1970 și 1974. Drumul a fost realizat cu eforturi materiale considerabile, dar și cu prețul unor vieți. Oficial, ar fi murit în timpul lucrărilor în condiții dificile 40 de soldați și munitori, însă bilanțul ar fi fost mai mare, dar ascuns de autoritățile comuniste.

În zona montană înaltă a drumului este închis drumul în fiecare an din noiembrie până în iunie. Transfăgărășanul urcă până la 2.042 de metri și se situează pe locul al doilea ca altitudine în clasamentul șoselelor alpine din România, după Transalpina din Munții Parâng, care urcă până la 2.145 metri.

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole