O viață în vacanță! Povestea omului care trăiește de 28 de ani pe o insulă pustie

De aproape trei decenii, un italian trăiește singur pe o insulă. Mauro Morandi e un fel de Robinson Crusoe modern. A ales de bunăvoie să se exileze chiar pe insula pe care a naufragiat la un moment dat.

Are 78 de ani și nici nu se gândește să renunțe la viața sa pe insula italiană Budelli, din Marea Mediterană, situată la nord de Sardinia.

E singurul locuitor care populează insula de 28 de ani. „Aceasta este singura mea iubire adevărată. Ce altceva pot să spun? Nu pot să plec de aici. Exact așa visam să trăiesc, încă din copilărie”, le-a povestit Mauro Mordani jurnaliștilor italieni.

La 50 de ani a plecat pe mare, într-un catamaran. Își dorea să ajungă în cealaltă emisferă a pământului, însă, după prima zi a naufragiat. Vasul s-a scufundat și a înotat până la cel mai apropiat țărm, pe insula pe care trăiește acum. „Trebuia să ajung în Plinezia, însă am ajuns aici. A fost mai bine”, a mai spus Mauro.

Trăiește într-un adevărat paradis, iar luxul său este natura. Însă nu e total rupt de lumea civilizată. Are curent electric cu ajutorul unor panouri solare și reușește să-și alimenteze astfel televizorul și tableta.

„Sunt singur, iar insula îmi este prieten. Mai am trei pisici, două găini și din când în când mai stau de vorbă cu ele”, mai povestește Mauro.

Mai e vizitat din când în când și de turiști și îi atenționează mereu să aibă grijă de natură, să o protejeze. În fiecare zi adună gunoie pe care le aduce marea pe țărmurile insulei, care face parte dintr-o rezervație naturală.

Cam o dată la două săptămâni se duce până în Sardinia, de unde își cumpără alimente și alte lucruri de care mai are nevoie. Toate acestea le plătește dintr-o pensie modestă, pe care o are în urma anilor de profesorat.

În ceea ce privește sănătatea, spune că în 28 de ani de când trăiește pe insulă nu a avut nici măcar o răceală, iar când apar arsurile solare le tratează cu plante de aloe.

Articole similare

Comentarii

  1. Am și eu o întrebare.Nu mai e loc de încă o persoana,promit ca n-am sa te deranjez.Astept confirmarea sau informarea.

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole