O zi pentru tine – pe litoralul bulgaresc. Surprizele verii 2019

O zi pentru tine, proiect al Ministerului de Turism din Bulgaria, isi propune sa aduca mai multi turisti pe litoral. Statisticile de anul acesta nu arata grozav, numarul rezervarilor printre turistii germani si rusi, la inceput de sezon, in statiunile de pe litoralul Marii Negre a scazut si cu 20%. In 2018, Bulgaria a inregistrat 9,2 milioane de turisti straini, potrivit Novinite.

Ministrul Turismului din Bulgaria, Nikolina Angelova, a declarat ca proiectul ”O zi pentru tine” va familiariza turistii cu patrimoniul istoric si cultural al oraselor de la malul marii. Muzeele si obiectivele culturale si arheologice de pe litoral isi vor deschide usile vizitatorilor, iar asta gratuit, intr-o zi stabilita de municipalitatea care gestioneaza institutiile.

O zi pentru tine – exploreaza litoralul bulgaresc

Burgas este primul oras inscris in acest proiect initiat de Ministerul Turismului. Orasul numara 230.000 de locuitori, 10 muzee si numeroase obiective culturale care sunt deschise atat entru localncii cat si pentru turistii aflati la mare. Muzeul Etnografic, Muzeul Acvatic, insula Sfanta Anastasia, Muzeul de Istorie, Muzeul de Istorie Naturala, Galeriile de Arta, Muzeul de Arheologie sunt cateva dintre spatiile ce stau la dispozitie fara perceperea taxelor de intrarea, de fotografiat si filmat.

In luna septembrie, mai exact 2 septembrie, orasul-statiune Primorsko, situat in apropiere de Burgas va primi si el vizitatori. Satul traditional Iasna Poliana si Muzeul de Istorie nu trebuie sa le excludeti din tur. Pe data de 6 septembrie, in Pomorie, turistii nu vor plati bilet de intrare la mausoleul trac si la Muzeul Sarii.

Proiectul Ministerului Turismului din Bulgaria pentru sezonul estival 2019 se va incheia in orasul Balcic. Incercuiti 21 septembrie in calendar, fiindca pe aceasta data va fi libera intrarea in Palatul Reginei Maria, in gradinile Palatului, precum si in Muzeul de Istorie si Muzeul de Arta.

Vacanta in luna septembrie nu se incheie intotdeauna cu o baie in mare, insa oficialii bulgari isi pun toate sperantele in acest proiect, care sa atraga in special turisti romani.

”O zi pentru tine”, proiect lansat atat pe coasta nordica cat si pe cea sudica a Marii Negre a Bulgariei, se desfasoara intre 15 iunie si 8 septembrie.

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole