Oferte vacanțe străinătate. Cele mai căutate destinații în vara aceasta

Turiștii români caută oferte vacanțe străinătate în vara aceasta în Barcelona, Roma, Lisabona și Tenerife, potrivit motorului de căutare pentru vacanțe momondo.ro. Studiul mai scoate în evidență și faptul că turiștii români cred că planificarea unei vacanțe este destul de stresantă.

Reprezentanții motorului de căutare pentru oferte vacanțe străinătate arată că Barcelona este cea mai dorită destinație de vacanță. De asemenea, atunci când vine vorba de tipul de vacanță, pentru 69% dintre români contează să fie o zonă cu plajă.

De asemenea, tot mai mulți români sunt interesați de oferte vacanțe străinătate spre o destinație mai puțin explorată până acum. Este vorba despre cele mai sudic oraș din Portugalia, Faro, care înregistrează cea mai mare creștere în căutări, de 490%, în 2017.

„Din ultimul nostru studiu internaţional despre călătorii ştim că majoritatea românilor îşi rezervă concediul cu două-trei luni în avans şi că mai mult de jumătate (63%) dintre aceştia pun în mod regulat bani deoparte pentru a-şi putea permite o vacanţă.

Aşadar, planificarea în ultimul moment nu este o tendinţă printre români, dar este surprinzător faptul că pentru 26% dintre aceştia planificarea vacanţei este stresantă”, a subliniat directorul de marketing al Momondo, Mircea Giurcă.

Oferte vacanțe străinătate. Câteva sfaturi pentru un concediu liniștit

Vacanța de vară a românilor durează, în medie, nouă zile. Perioada este mai scurtă în comparație cu cea a turiștilor din țările nordice sau Europa de Vest, pentru care un concediu este între 13 și 16 zile.

Cei care caută oferte vacanțe străinătate trebuie să fie atenți și la câteva recomandări pentru a scăpa de stresul din timpul organizării concediului.

În primul rând trebuie să faceți din timp rezervarea zborului și a hotelului, pentru că zborurile rezervate cu 56 de zile în avans sunt mai ieftine, iar mai multe hoteluri oferă reduceri celor care fac rezervări din timp.

În al doilea rând, zece minute rezervate pentru a face un checklist al bagajelor te poate scuti de momentul în care arunci în grabă lucrurile în valiză ca apoi să-ţi dai seama că ai uitat cel mai important lucru: paşaportul tău.

Mulți turiști, atunci când ajung la destinație încearcă să-și încarce zilele cu cât mai multe planuri posibile. Însă, ideal ar fi să vă lăsați și o zi liberă, în care să nu faceți absolut nimic.

FOTO: Jill Wellington/Pixabay

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole