Pasul Tihuta – trecerea dintre munti celebra din romanul „Dracula“ al lui Bram Stoker

Pasul Tihuta este o trecatoare spectaculoasa, ce se afla in Muntii Bargau din Romania (estul Muntilor Carpati), care leaga Bistrita (Transilvania), de Vatra Dornei (Bucovina, Moldova).  Trecerea a fost facuta celebra de Bram Stoker, in faimosul romanDracula unde l-a denumit „Borgo Pass „, fiind poarta spre taramul contelui Dracula.

Pasul Tihuta are un grad ridicat de dificultate in ceea ce priveste traversarea acestuia, intrucat este traversat de una dintre cele mai dificile drumuri situate in muntii din Europa.
Accesul la Tihuta se face prin intermediul drumului E576 (DN17)  Peisajul din zona arata neatins de om, ceea ce il face un loc ideal pentru relaxare.

Situat la o altitudine de  1201m, Pasul Tihuta este o zona cu peisaje foarte frumoase, paduri intinse si aer foarte curat. Drumul prin pasul Tihuta este superb, se serpuieste printre muntii impaduriti, iar totul in jur este verde!

Desi astazi este una dintre cele mai frumoase si importante atractii turistice ale judetului Bistrita-Nasaud, in urma cu circa 40 de ani, aici nu exista nimic care sa atraga turistii.

Pe langa peisajul si vederile impresionante pe care le ofera, Pasul Tihuta a devenit si mai popular odata cu construirea hotelului Castelul Dracula.

Desi acesta este astazi o proprietate privata, multa lume il considera un castel si este vizitat anual de grupuri de turisti din toata lumea, fani ai romanului Dracula, in special de sarbatoarea Halloween, cand este organizata o petrecerea privata cu tot felul de spectacole.

Pasul Tihuta, denumit si Pasul Bargau este deschis turistilor fara a fi impusa vreo taxa de vizitare.

Fiind una dintre cele mai dificile si frumoase trecatori rutiere montane europene, Pasul Tihuta este o destinatie de weekend pentru cei care isi doresc sa viziteze ceva nou, dar si sa se relaxeze intr-un cadru natural pur romanesc.

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole