Plaja Navajo. Un colt de paradis in frumoasa Grecie

Vacanta de vis pe Plaja Navajo! Am gasit coltul de paradis pe taramurile elene, in albastra Mare Ionica, acolo unde stancile sunt udate de apele sale involburate, iar plajele cu nisip alb ofera spatii retrase pentru turisti. 

Plaja Navajo. Un colt de paradis in frumoasa Grecie

Turistii care ajung pentru prima oara pe plaja Navagio au numai cuvinte de lauda. Toti spun acelasi lucru: spectaculos! Iar fotografiile realizate in acest colt de paradis chiar sunt reale, asa arata una dintre cele mai apreciate plaje ale Greciei.

Plaja Navagio mai este cunoscuta si de Shipwreck Beach, un golfulet ce apartine Insulei Zakynthos.

Plaja Navajo. Un colt de paradis in frumoasa Grecie
Plaja Navajo. Un colt de paradis in frumoasa Grecie. Sursa foto: infoholidays.ro
Plaja Navajo. Un colt de paradis in frumoasa Grecie
Plaja Navajo. Un colt de paradis in frumoasa Grecie. Sursa foto: calatorieperfecta.ro

Daca decideti sa faceti calatoria pana in ”Insula Testoasa”, cu masina sau cu autocarul, va veti bucura de privelisti absolut uluitoare. Cel mai usor de explorat zona e cu harta in mana, va va fi mult mai usor sa urmariti pozitia si indicatoarele cu ”Shipwreck”.

Plaja Navajo. Un colt de paradis in frumoasa Grecie
Plaja Navajo. Un colt de paradis in frumoasa Grecie. Sursa foto: brodyagra.com

Apa turcoaz a Marii Ionice are o culoare ireala, ce contrasteaza cu formatiunile stancoase si verdele plantelor. Pe plaja Navajo exista si o epava despre care se spune ca a esuat pe tarm in anul 1980. Se pare ca apartinut unor pirati care faceau contrabanda in Marea Ionica si suprinsi de furtuna, nava Panagiotis a esuat pe tarm.

Dupa Acropole sau Parthenon, epava de la Navagio este unul dintre cele mai fotografiate obiective. Astfel, daca veti ajunge intre orele 10-14 locul va fi intesat de turisti, asa ca alegeti fie primele ore ale diminetii, fie dupa-amiaza, dupa ora 15.

Calatoria pe mare spre coltul de paradis al Greciei

Ca sa ajungeti in Navagio, cea mai cunoscuta plaja din Grecia, cu nisip alb, accesul se poate face doar pe mare, cu barca. Puteti planifica din tara aceasta excursie, va puteti inscrie la excursiile optionale pe Insula Zakynthos ori puteti inchiria un yacht care sa fie doar al vostru, o zi intreaga. Plaja Navagio pare desprinsa din cartile postale, este locul cel mai fotografiat de catre turisti si este prezentat in mai toate brosurile de vacanta.

Plaja Navajo. Un colt de paradis in frumoasa Grecie
Plaja Navajo. Un colt de paradis in frumoasa Grecie. Sursa foto: flyedelweiss.com

Golful este izolat, strajuit de stanci inalte si abrupte ce ofera o imagine minunata a acestui taram indepartat. Legendele elene amintesc de aventurile frumosului Ulise pe aceste meleaguri. Un loc de legenda sau nu, stim doar ca apele limpezi, plaja retrasa si panorama fac din Navagio o destinatie ce merita inclusa pe harta vacantelor reusite.

Ca sa admirati pe indelete si sa realizati cele mai bune cadre cu ”Shipwreck Beach” puteti urca pe stanca. Din varful acestei, de pe platforma puteti zari intreaga insula. Din acest punct au fost realizate imaginile spectaculoase pe care le gasim pe internet.

Plaja Navagio din Insula Zakynthos este acea calatorie pe care nu aveti cum sa o ratati in 2018!

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole