Wizz Air si Ryanair modifica politica bagajelor de mana. Iata ce presupun noile reguli

Wizz Air si Ryanair, doua importante companii aeriene low-cost, care opereaza si in Romania, au anuntat in luna august ca modifica politica bagajelor de mana. Pana acum pasagerii puteau lua cu ei un bagaj de mana cu dimensiuni reduse, de tip troller, insa acest bagaj va ajunge la cala, daca nu achizitioneaza bilete Imbarcare Prioritara.  

Care sunt noile reguli la Ryanair?

Cei care calatoresc des cu Ryanair trebuie sa stie ca aceasta companie irlandeza a facut o schimbare radicala privind politica bagajelor de mana. De la 1 noiembrie 2018, oriunde ati calatorii, veti avea dreptul sa luati la bordul avionului doar un bagaj personal. Se incadreaza perfect un bagaj tip rucsac, o genta de laptop, geanta de dama, bagajul bebelusului (maxim 5 kg). Pentru cel de-al doilea bagaj de mana ( maxim 10 kg), aveti nevoie de inregistrare la ghiseul de check-in. Pentru acest serviciu veti plati 8 euro(la momentul rezervarii) si 10 euro(dupa rezervare, in aeroport).

Desigur, asta daca nu veti achizitiona serviciul Prioritate al companiei irlandeze. Acest bilet special va permite sa luati la bordul avionului si bagajul de mana si bagajul mic(max 10 kg). Aceasta procedura este un pic mai ieftina, 6 euro daca cumparati bilet prioritar la rezervare, ori 8 euro daca il adaugati in aeroport. Fara inregistrare prealabila la ghisee.

  • Bagajul mic nu trebuie sa depaseasca dimensiunea maxima de 42 x 20 x 30 cm, potrivit Ryanair. Daca bagajul nu se incadreaza in aceste limite veti plati o taxa de 25 de euro.
  • Imbarcarea Prioritara e plafonata la 95 de clienti per zbor (dintr-un total de 189 de oaspeti).

Principalul motiv al schimbarii, conform reprezentantilor celor doua companii, este faptul ca prea multe persoane ajung la poarta cu bagaje de mana. Cozile interminabile cauzeaza intarzieri si aglomerarea spatiului de la bord.

Wizz Air si Ryanair modifica politica bagajelor de mana: Care sunt noile reguli la Wizz Air?

Wizz Air copiaza politica bagajelor de mana, impusa de catre compania irlandeza Ryanair. Calatorii Wizz sunt obligati sa inregistreze bagajele de mana la ghiseu. Acestea au dimensiuni mai mari de 40 x 30 x 18 cm si mai mici de 55 x 40 x 23 cm ( max. 10 kg).

Daca achizitionati WIZZ Priority, puteti lua un bagaj de mana (55 x 40 x 23 cm) si un bagaj mic ( 40 x 30 x 18 cm) in cabina. Cei care nu achizitioneaza acest nou serviciu vor preda bagajele la ghiseele de check-in. Apoi ele vor fi duse la cala. Bagajele mici se depoziteaza sub scaun, potrivit Wizz Air.

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole