Primul touroperator care nu mai vinde pachete de vacanță în țările europene afectate de coronavirus

Touroperatorul IRI Travel anunță că a decis să nu mai vândă pachete turistice către Italia, dar și alte state expuse epidemiei de coronavirus. Toate operațiunile către aceste țări au fost oprite timp de o lună.

„Am luat această decizie pentru că nu dorim să contribuim la răspândirea epidemiei de coronavirus. Prețuim mai mult sănătatea turiștilor noștri pe care nu dorim să-i expunem anumitor riscuri doar de dragul profitului. De asemenea, dorim să ne protejăm și angajații care se deplasau către astfel de destinații”, a declarat Lucian Bădîrcea, CEO IRI Travel.

Firma avea oferte către nordul Italiei, pachete către mai multe stațiuni căutate în perioada aceasta pentru pasionații de schi, dar și către Austria.

„Către Italia avem oferte pentru 12 regiuni, majoritatea acestora fiind în nordul țării. Mai mult, dacă acest fenomen contagios va continua ne gândim să impunem aceleași măsuri și pentru destinațiile dfe vară din sudul Italiei”, a mai afirmat Lucian Bădîrcea.

Reprezentanții companiei mai spun că nu vor să transmită un semnal „de panică”. „Precizăm că prin anularea pachetelor noastre nu dorim să dăm un semnal de panică în piața turismului, ci doar alegem să fim precauți și responsabili cu privire la posibilele contaminări la care ar putea fi expuși turiștii noștri”, a mai declarat CEO-ul IRI Travel.

Primul ministru italian Giuseppe Conte a dat asigurări că, în ciuda epidemiei de coronavirus care a lovit mai multe localități din nordul Italiei, țara sa este în continuare o destinație sigură pentru turiști. „Italia este o țară sigură pentru călătorii și pentru turism, probabil mai sigură decât multe altele”, a spus Conte.

Bilanțul cazurilor de infectare cu coronavirus în Italia a ajuns la peste 350 de îmbolnăviri și 11 decese. Cele mai multe cazuri confirmate sunt în Lombardia, unde numărul lor a ajuns la 259, Veneto cu 59 de cazuri, Emilia Romagna, 26, urmate de Piemont, Lazio Sicilia, cu câte 3, Liguria și Toscana cu câte 2 și Alto Adige, un caz.

La începutul săptămânii, din cauza epidemiei de Coronavirus, carnavalul de la Veneția a fost anulat.

FOTO: benfuenfundachtzig/Pixabay.com

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole