Targul de Craciun din Cluj, printre cele mai frumoase din Europa. Un cunoscut site ce promoveaza turismul a facut nominalizarea

Targul de Craciun din Cluj a fost inclus pe lista celor cele mai frumoase din Europa. Nominalizarea onoranta a fost facuta de catre European Best Destinations, unul dintre cele mai cunoscute site-uri ce promoveaza turismul. Romania reuseste sa fie inclusa intr-un astfel de top pentru prima oara.

O performanta notabila de altfel, Cluj-Napoca concurand alaturi de alte 19 orase cu traditie in organizarea targurilor de Craciun. Strasbourg, Viena, Nuremberg, Praga sau Aachen sunt cateva dintre ele.

European Best Destinations a organizat un concurs pentru titlul de ”cel mai frumos targ de Craciun din Europa”, competitie care s-a incheiat pe 10 decembrie cu anuntarea castigatorului pe anul 2019.

Peste 200.000 de turisti au votat targurile preferate de Craciun, simboluri ale oraselor europene. Cele mai colorate, cele mai fermecatoare, de poveste piete de Craciun din Belgia, Cehia, Franta, Austria, Germania, Polonia, Ungaria, Elvetia, Romania sau Marea Britanie.

Targul de Craciun din Cluj, printre cele mai frumoase din Europa. Un cunoscut site ce promoveaza turismul a facut nominalizarea
Targ de Craciun in Tallin. Sursa foto: visitestonia.com

Castigatorul de anul acesta a fost desemnat orasul Tallin din Estonia, iar lista include alte 19 cele mai bune targuri pe care sa le vizitati din Europa.

Targul de Craciun din Cluj: cel mai frumos din Romania

In topul realizat de European Best Destinations, Cluj-Napoca s-a calificat pe locul 10, insa, cu toate acestea, a devansat orase ca Dresda, Nuremberg sau Sevilla.

Targul transilvanean este descris drept un eveniment potrivit pentru intreaga familie, astfel incat si cei mici, dar si si cei mari sa se bucure deopotriva.

Targul de Craciun din Cluj, printre cele mai frumoase din Europa. Un cunoscut site ce promoveaza turismul a facut nominalizarea
Trag Cluj-Napoca. Sursa foto: monitorulcj.ro

Organizatorii se pare ca s-au intrecut in acest an prin decoratiuni si tematica aleasa. Artizanii imbie turistii cu obiecte atent lucrate. Turta dulce inmiresmata ia ochii trecatorilor. Vinul cald imbie si el la degustare, iar micile obiecte, decoratiuni, tricotaje, etc sunt numa bune de pus sub brad.

Piesele de teatru si concertele intregesc atmosfera de sarbatoare in acesta ”capitala culturala”.

Targul de sarbatori din Zagreb a ocupat primul loc in anii 2016, 2017 si 2018

In ultimii 3 ani, Zagreb a fost desemnat orasul cu cel mai spectaculos eveniment dedicat sarbatorilor de iarna, insa anul acesta nu a intrat in competitie.

Puneti pe lista unul dintre aceste orase pentru un city break de vis! Inca aveti timp sa le vizitati, cele mai multe targuri sunt deschise pana de Craciun. Pietele din Praga, Tallin sau Sevilla pun zavorul de abia la inceputul lunii ianuarie.

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole