Restaurante cu stele Michelin in apropierea Romaniei. O altfel de experienta culinara

Sfantul Graal al restaurantelor, chefilor si criticilor pe anul 2017, Ghidul Michelin a fost publicat. Dupa numeroase vizite misterioase, notari si degustari ale criticilor companiei Michelin, in sfarsit, s-au oferit prestigiosele stele pentru restaurantele din Europa. 

In articolul nostru, de astazi, va prezentam un top 5 al restaurantelor cu stele Michelin din apropierea Romaniei:

Restaurant Onyx, Budapesta, Ungaria – 1 stea Michelin

Restaurantul Onyx este situat in centrul Budapestei, in Piata Vorosmarty si se bucura de 1 stea Michelin din 2011. Localul si-a deschis usile in anul 2007 si are un decor modern si luxos, in culori puternice. De preparatele sofisticate se ocupa chef Adam Meszaros, regele bucatariei din acest local. Un meniu de degustare poate costa 30 de euro/persoana, iar un meniu pentru cina ajunge si la 112 euro/persoana.

Restaurant Onyx, Budapest, Ungaria. Sursa foto: onyxrestaurant.hu

Aici puteti incerca bucataria traditionala ungureasca. Un preparat apreciat este turo rudi, o prajitura din ciocolata si mijloc cremos de branza, un desert preparat in Ungaria din 1968. Adresa este: Budapesta, Piata Vorosmarty nr.7-8, intrarea din strada Harmincad. Atentie: pentru restaurantele apreciate cu stele Michelin aveti nevoie de rezervare. Pentru rezervari puteti accesa site-ul.

Restaurant Steirereck, Viena, Austria – 2 stele Michelin

Amplasat in centrul vechi al Vienei, in zona Stadtpark, restaurantul Steirereck a primit 2 stele Michelin. Localul imbie la relaxare si festin, cu preparate culinare de 2 stele, specifice bucatariei moderne din Austria. Acestea sunt atent gatite sub supravegherea lui chef Heinz Reitbauer. Restaurantul Steirereck pune la dispozitie 2 meniuri, primul contine 6 feluri de mancare si costa 142 de euro/persoana, iar cel de-al doilea, cu 7 preparate, costa 152 de euro/persoana.

Restaurant Steirereck, Viena, Austria. Sursa foto: wien.info

Asadar, daca aveti drum prin Viena nu ezitati sa faceti si o calatorie gastronomica. Adresa este: Am Heuemarkt 2A/im Stadtpark. A-1030 Viena, Austria, iar pentru rezervari accesati site-ul aici.

Restaurant La Degustation Boheme Bourgeoise, Praga, Cehia – 1 stea Michelin

Restaurantul La Degustation Boheme Bourgeoise se afla in capitala celor 1000 de turnuri si beneficiaza doar de 1 stea Michelin. Restaurantul ofera clientilor sai preparate aromate, specifice bucatariei cehe, gatite de catre chef Oldrich Sahajdak.

Restaurant La Degustation Boheme Bourgeoise, Praga, Cehia. sursa foto: traveltailor.ro

Aici un meniu cu 6 feluri de mancare poate ajunge la suma de 93 de euro/persoana. Adresa localului: Hastalska 18, 110 00 Prague 1. Pentru rezervari la restaurantul din Praga puteti accesa site-ul.

Restaurantul Senses, Varsovia, Polonia – 1 stea Michelin

Ati ajuns in Varsovia si nu stiti unde este mancarea cea mai buna?  Venim cu o propunere: restaurantul Senses care a primit 1 stea Michelin, de altfel singurul din oras. Va introduce in gastronomia poloneza chef Andrea Camastra, care va invita sa incercati preparatele atent executate. Un meniu de degustare cu 7 preparate costa 90 de euro/persoana. Adresa: Cladirea ”Senator”, Bielanska 12, Varsovia, Polonia. Iar pentru rezervari site-ul aici.

Restaurant Sense, Varsovia, Polonia. Sursa foto: traveltailor.ro

Restaurant Alain Ducasse-Plaza Athene, Paris, Franta

Nu chiar atat de aproape de Romania, dar orasul de pe Sena se cerea a fi inclus in acest top. Daca va pregatiti sa calatoriti spre ”Orasul Luminilor”trebuie sa stiti ca restaurantul Alain Ducasse au Plaza Athene se bucura de numarul maxim de stele Michelin, si anume 3 la numar. O experienta culinara desavarsita oferita cu ajutorul lui chef Alain Ducasse. Un meniu format din aperitiv, fel principal si desert costa 210 euro/persoana. Adresa: Immeuble Bords de Seine 1 – 3, Esplanade du Foncet, 92130 Issy-les-Moulineaux, Franta. Desigur, si aici aveti nevoie de rezervare daca vreti sa va incantati papilele gustative. Site-ul aici.

Restaurant Alain Ducasse Athenee Palace. Sursa foto: alain-ducasse-au-plaza-athenee

Stelele Michelin se acorda, conform ghidului, dupa anumite criterii de care inspectorii Michelin tin cont la fiecare vizita de-a lor: calitatea ingredientelor, creativitatea, maiestria bucatarului, raportul calitate-pret si respectarea standardelor culinare.

Daca v-am facut curiosi, speram sa ne impartasiti experienta culinara!

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole