Superbul oraș european în care primești 2.000 de euro ca să te muți: „O viață fără stres”

Oricine se mută în chirie sau își va cumpăra o casă în oraș va primi 2.000 de euro de la primărie. Este decizia municipalității din Bormida, un mic oraș italian cu 394 de locuitori. Mai mult, vor exista case scoase la închiriere cu doar 50 de euro. Prin această măsură, aleșii locali speră să convingă cât mai mulți oameni să se mute în oraș.

Potrivit The Guardian, orașul se află la 420 de metri deasupra nivelului mării, în nord-vestul regiunii Liguria. Primarul, Daniele Galliano, încearcă să revitalizeze orașul întrucât în ultimii ani majoritatea tinerilor s-au mutat în orașe mai mari.

„Încă lucrăm la acest plan, dar oricine dorește să vină să locuiască aici este binevenit. Suntem o comunitate mică. Suntem într-o regiune montană, dar nu suntem nici departe de mare. Aerul este foarte curat aici”, a adăugat acesta”, a declarat un angajat al primăriei.

După ce primarul a publicat anunțul pe Facebook, mulți oameni s-au grăbit să răspundă. O persoană a spus chiar că ar renunța la bonusul de 2.000 de euro dacă i se oferă, în schimb, un loc de muncă stabil.

În ceea ce privește viața în acest oraș, managerul unuia dintre cele patru restaurante din oraș spune că „nu sunt multe de făcut aici, dar totul este simplu și natural: „Avem păduri, biserică și multă mâncare bună. Viața aici ar fi fără stres”.

Anul trecut, potrivit BBC Capital, alte trei orașe căutau oameni care să se mute. În Kaitangata, din Noua Zeelandă, sunt multe case ieftine și locuri de muncă, însă e o lipsă acută de oameni. Celor care se mută aici li s-a promis o cas și un teren și locuri de muncă în agricultură, asistență medicală și construcții.

Și autoritățile locale din Pipestone, o regiune din apropierea graniției canadiano-americane, ofera terenuri la prețul de doar 8 dolari. Cei care vor să se mute aici trebuie să dețină cel puțin 780 de dolari (ei vor constitui un depozit rambursabil, un soi de garanție) și să construiască o casă pe acel teren în termen de trei luni. Cei care vin să stea în Pipestone se pot angaja relativ rapid în industria petrolului sau în agricultură.

FOTO: Baldovino Dura/Wikimedia Commons

Articole similare

Comentarii

  1. Ma intereseaza o viata fara stres, vreau sa iau legatura cu primaria din Bormida, va rog sa ma ajutati, nu am gasit nicio adresa de email.
    Multumesc!

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole