Surpriză uriașă de la NASA, în plină pandemie de coronavirus

Apelând la pasionații de știință de toate vârstele NASA a lansat o nouă inițiativă numită NASA la domiciliu, care adună resurse online precum tururi virtuale, aplicații, podcast-uri, activități și planuri de lecții chiar în propria locuință. NASA aduce Universul în casele oamenilor cu o idee inedită.

Așa cum facem munca de acasă, putem descoperi și lumea de acasă, iar când e vorba de spațiul cosmic, nici nu prea se poate altfel 🙂

NASA permite oamenilor să exploreze spațiul direct din case

Astfel, NASA pune la îndemână de la planuri de lecție formale la imagini și povești uimitoare despre cum știința și explorarea ne-au îmbogățit lumea. De asemenea, vor exista oportunități continue de a discuta și interacționa direct cu oamenii de știință. Pe site găsiți idei de elaborare, experimente științifice cu articole de uz casnic și videoclipuri pentru a le privi în familie.

Mai mult, puteți privi live din laboratoarele NASA, unde în spatele scenei veți putea vedea videoclipuri despre concepte și tehnologii dezvoltate la Centrul de Cercetare Langley al NASA din Hampton, Virginia, care va contribui la explorarea spațială, aeronautică și știința Pământului.

Elvii pot călători în spațiul adânc în căutarea unor planete ciudate și neobișnuite care se ascund dincolo de sistemul nostru solar – numite exoplanete. Aceștia își pot uimi familia si prietenii cu cunostintele pe care le vor obtine și descoperirile pe care le vor face pe site-ul NASA la domiciliu.

Toți membrii familiei pot contribui la înțelegerea sistemului nostru solar

Programul Global Learning and Observations to Benefit the Environment (GLOBE) permite studenților și publicului din toată lumea să participe la colectarea de date și la procesul științific și să contribuie în mod semnificativ la înțelegerea sistemului nostru Pământ și a mediului global.

Programul Imaginează-ți că ești astronaut este unul foarte amuzant în care membrii familiei ar trebui să se poarte acasă ca și când ar fi în spațiu. Poate fi puțin înghesuit să stați în stația spațială în tot acest timp. Astronauții mai trebuie să-și facă și ei viața de zi cu zi. Imaginați-vă că voi și familia voastră sunteți astronauți pe stația spațială chiar acum. Cum v-ați adapta la provocări și cum vă veți continua rutinele importante, cum ar fi exercițiile fizice, învățarea și timpul pentru distracție?

O altă provocare lansată de NASA este parcurgerea Telescopului Spațial Hubble și Stația Spațială Internațională, in care se poate vedea chiar de pe scaunul pilot al unei aeronave NASA și multe altele.

O modalitate de a ieși din casă fără a ieși din casă gândită de NASA

„Știm că oamenii de pretutindeni, în special elevii și studenții, caută modalități de a ieși din casă fără a ieși din casă”, a declarat Bettina Inclán, administrator asociat pentru Biroul de comunicații al NASA, într-un comunicat de presă.

„NASA are o modalitate pentru ei să se uite la cer și să se vadă în spațiu cu picioarele în siguranță pe pământ, dar imaginația lor este liberă să exploreze oriunde mergem. Am pus aceste informații la îndemână. Sperăm că toată lumea își va lua câteva momente pentru a explora NASA acasă. Există o secțiune a NASA Acasă, destinată copiilor, cu activități diverse, pe nivel de clasă și variind de la paginile de cărți de colorat până la rețete de slime și articole care găsesc răspunsurile la întrebări de genul „Ce este o gaură neagră?” sau „Ce este NASA?”.

Pentru oamenii de știință care stau acasă zilele acestea, există mai multe aplicații care le permite să ajute NASA să strângă și să sorteze date (similare acestui joc de identificare a coralilor, tot de la NASA). Pe lângă toate aceste resurse, NASA acasă va prezenta evenimente speciale, cum ar fi povestea Instagram Live cu astronauta Christina Koch în fiecare săptămână, la 16:00. NASA Television va rula, de asemenea, programe speciale între 10 și 16:00. Filmul ET poate fi văzut la sfârșit de săptămână.

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole