Taxa Fetești SMS. Cum eviți barierele în drum spre mare

Cei care pleacă la mare pot apela la câteva modalități simple pentru a scăpa de barierele de la sistemul de plată a taxei de pod. Cele mai simple variante ar fi să folosiți sistemul taxa Fetești SMS sau plata online.

Pentru plata pe internet puteți folosi platforme precum taxa-pod-fetesti.ro, dezvoltată de Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România.

Pașii sunt simpli, trebuie să vă înregistrați, să adăugați o comandă și completați datele pentru dreptul de trecere prin punctul dorit.

Puteți plăti atât prin intermediul procesatorului securizat de carduri bancare, cât și prin bancă, prin ordin de plată. După ce vă este confirmată plata se emite peajul (dreptul de trecere), iar toate detaliile și factură le primiți prin email și SMS.

Foarte important de știut, pentru cei care sunt interesați taxa de pod Fetești, este faptul că pentru autoturisme și autovehicule sub 3,5 tone, o trecere costă 13 lei, două treceri costă 26 de lei, iar 20 de treceri – 208 lei.

Taxa Fetești SMS. Pașii pentru a scăpa de cozi

Puteți alege și varianta de plată taxa Fetești SMS. Se achită la numărul de telefon 7577, în rețelele Orange, Vodafone, Digi sau Telekom. Taxa se poate achita înainte de utilizarea podurilor sau până la ora 24:00 a zilei următoare trecerii. Taxa achitată la distribuitori sau prin SMS şi neutilizată îşi pierde valabilitatea în 12 luni.

Taxa fetești SMS, cei patru pași:

Mesaj trimis cu numărul de înmatriculare urmat de categoria tarifară a vehiculului (1, 2, 3 sau 4). Exemplu pentru autoturism: B14RMT 1, unde 1 reprezintă categoria tarifară;

Mesaj primit cu informaţii privind numărul de înmatriculare, categoria tarifară a vehiculului, costul total şi se solicită confirmarea achiziţiei;

Mesaj trimis CU textul „DA” dacă se doreşte continuarea achiziţiei, în cel mult 3 ore de la primirea mesajului de la pasul 2;

Mesaj primit în care este confirmarea achiziţiei ce conţine seria peajului, numărul de înmatriculare al vehiculului, categoria tarifară a vehiculului, valabilitatea peajului.

Utilizatorul nu poate considera peajul emis dacă nu a primit mesajul de confirmare prevăzut la pasul 4. Prin SMS se poate achiziţiona peajul doar pentru 1 trecere, doar pentru vehicule înmatriculate în România. Solicitarea nu pote fi iniţializată din afara teritoriului României.

SURSA FOTO: Dorin Constanda/Click.ro

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole