Un simbol turistic al Europei a dispărut în apă

0
715
FOTO: Michael Borg/Flickr
FOTO: Michael Borg/Flickr

În urma unei furtuni puternice, monumentul simbol al insulei Gozo din Malta, cunoscut și ca „Fereastra de Azur”, s-a prăbușit. Era un loc emblematic al insulei și una dintre cele mai importante atracții turistice ale Maltei.

Situația nu a fost chiar o surpriză pentru cercetătorii care au studiat de-a lungul timpului eroziunea naturală a „Ferestrei de Azur”. În ultima perioadă s-au dat chiar și amenzi pentru cei care se plimbau pe celebra stâncă, după ce s-a observat că procesul de eroziune este foarte accentuat.

Însă Malta are multe alte locuri superbe pe care trebuie să le vizitați într-o vacanță. Malta este o alegere perfectă dacă sunteți în căutarea unei aventuri într-un loc înconjurat de ape limpezi, golfuri și peșteri subacvatice. De asemenea, aici puteți găsi vestigii istorice, dar și o viață de noapte foarte activă.

În Malta s-au filmat pelicule celebre, precum Gladiatorul, Contele de Monte Cristo, Troia, Codul lui da Vinci, Alexander sau Popeye Marinarul. De altfel, decorul folosit în Popeye Marinarul, un mic sat de basm a fost păstrat și poate fi vizitat de turiști.

Arhipelagul Malta este compus din insulele Malta, Gozo și Comino. În capitala Valletta puteți vizita o colecție impresionantă de clădiri în stil baroc. Pot fi admirate, printre altele, clădiri superbe precum Catedrala Sfântului Ioan, Muzeul Catedralei, Palatul Marilor Maeștri ai Ordinului, Treatrul Manoel sau Fortul Sfântul Elmo.

Neapărat mai trebuie să vizitați Mdina, Rabat sau Cottonera, trei orașe străvechi Birgu, Isla și Bormla, unite prin fortificații construite în timpul Evului Mediu. De asemenea, pe lista de vizite în cadrul unui city break Malta mai treceți și templele din neolitic de la Hagar Qim și Mnajdra, peisajele superbe precum Grota Albastră, Golful de Aur sau Golful Sfântul Thomas.

FOTO: Michael Borg/Flickr

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here