Vacanță cadou. Cât cheltuiesc românii pe sejururi pentru cei dragi

Tot mai multe companii oferă angajaților o vacanță cadou cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Potrivit unui studiu Christian Tour, a crescut și numărul românilor care lucrează în străinătate și le oferă părinților din țară o vacanță cadou. În medie, prețul unei astfel de vacanțe este între 850 și 1000 de euro.

Potrivit agenției de turism, în ultimii doi, cerere de tichete de vacanță cadou înaintea sărbătorilor a crescut cu peste 60%. În ceea ce privește companiile, cele mai solicitate cadouri sunt voucherele de servicii turistice, prin care angajații pot să-și aleagă vacanța dorită pentru anul viitor.

În ceea ce privește persoanele fizice, o vacanță cadou este oferită părinților, copiilor sau familiei în general. Potrivit Christian Tour, interesul este mai ridicat în rândul românilor care lucrează în străinătate și aleg cadouri pentru familia din țară astfel de pachete de servicii turistice. Cei din urmă aleg de cele mai multe ori pachete de vacanță completă, cu toate serviciile incluse.

Chiar dacă sunt oferite în această perioadă, pachetele de vacanță sunt de cele mai multe ori pentru sezonul estival și sunt sejururi în destinații cu plajă, însorite. Dacă le cumpără cu o jumătate de an înainte, pot avea reduceri de tip early booking între 30 și 50%.

Cele mai multe vacanțe cadou oferite de companii sunt în destinații din România, la munte, pe litoral sau balneo și sejururi în Grecia, Turcia, Bulgaria sau Spania.

Persoanele fizice, mai ales cele care lucrează în afara României, oferă drept vacanță cadou pentru familie  sejururi charter pentru vara anului 2017, în stațiuni turistice din Europa și pe litoralul românesc, pachete Senior Voyage, circuite sau sejururi în stațiuni balneoclimaterice din România sau city-break-uri de 2-3 zile în diverse capitale europene.

Cei care oferă vacanțe cadou au între 30 și 45 de ani, au venituri medii spre ridicate și sunt, la rândul lor, mari amatori de vacanțe. Cheltuiala media pentru o vacanță-cadou este în jurul valorii de 850 de euro.

FOTO: SubtlePanda/Flickr (creative commons)

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole