Vacanta in oras. 4 destinatii mai putin obisnuite, dar cu potential turistic

Sunteti in cautare de o vacanta in oras? Nu cautati mai departe de selectia urmatoare. 4 destinatii mai putin vizibile in ofertele turistice, dar care promit, promit sa va incante cu locurile lor neobisnuite, antice, mancare stradala si festivaluri de muzica. Unde ati alege sa aveti urmatoarea aventura?

Matera, Italia

Nu stim cati turisti ajung mai exact in Matera, dar acest oras milenial inca ramane intr-un con de umbra. Desemnat capitala culturala europeana in 2019, impreuna cu orasul bulgar Plovdiv, orasul Italian ar merita o vizibilitate mult mare mare in domeniul turistic.

Vacanta in oras. 4 destinatii mai putin obisnuite, dar cu potential turistic
Incredibila Matera. Sursa foto: https://www.wanderlust.co.uk/content/matera-italy/

Stiati ca Matera este unul dintre cele mai lungi orase locuite in permanenta din lume, inca din mileniul 10 i.en. Sassi, orasul subteran – case sapate in pesteri este un bun motiv pentru care ati alege sa vizitati aceasta parte a Italiei neexplorata. Pana in anii ’50, orasul a fost chiar o rusine pentru italieni din cauza saraciei, lipsei de electricitate si traiului ca in epoca de piatra-in pesteri.

Vacanta in oras: Novi Sad, Serbia

Mai putin obisnuit in ofertele turistice, Novi Sad nu este cu nimic mai prejos decat alte orase europene, chiar daca Serbia nu este alegerea favorita. Declarat Capitala Europeana pentru Tineret, anul acesta orasul mai poate fi o atractie datorita Festivalului de Muzica EXIT, ajuns la cea de-a 20-a aniversare.

Novi Sad. Sursa foto: http://www.synergytheaterfest.com/en/novi-sad-epk-2021-european-capital-of-culture/

In plus, cateva zone ale orasului Novi Sad au fost renovate, cetatea Petrovaradin, zona Chinatown plina de baruri, cluburi transformate din unitati industrial sunt de vazut, analizat si fotografiat. Toate acestea, istoria Serbiei si faptul ca a fost votat Capitala Europeana a Culturii pentru anul 2021 ar trebui sa va dea de gandit pentru urmatoarea vacanta.

Taipei, Taiwan

China, America si Japonia int-un loc, asa ar putea descrie turistii care viziteaza orasul Taipei. Noi am mai adauga ca este un oras cu program full-time, 24/24 de ore, unde luminile nu se sting niciodata.

Jiufen, orasul vechi. Sursa foto: https://www.thecrazytourist.com/15-best-day-trips-from-taipei/

La fel ca in multe tari din Asia si in Taipei, calatorii care ajung aici se pot delecta cu faimoasele preparate culinare pregatite in strada. Mancarea stradala fiind un obicei des intalnit, adesea cu variante mai sanatoase si mai proaspete, dar si o gama variata de arome. Unde le gasesti? Piata din districtul Shillin si Huaxi Street, locurile unde veti gasi de toate. Taiwanul este, de asemenea, casa ceaiului, tara producand incredibile ceaiuri verzi, albe si negre.

Vacanta in oras: Tel Aviv, Israel

Spre surprinderea specialistilor in turism, Tel Aviv nu s-a bucurat de asa multi oaspeti anul acesta, odata cu Eurovision editia 2019. Un mister am putea spune, mai ales ca orasul area o coasta de 14 kilometri cu plaje. Aceasta subevaluare, vine posibil sub fondul evenimentelor politice, dar orasul stie sa traiasca, numeroasele petreceri de pe plaja sunt dovada.

Vacanta in oras. 4 destinatii mai putin obisnuite, dar cu potential turistic
Tel Aviv. Sursa foto: https://robbreport.com/travel/destinations/slideshow/robb-report-guide-tel-aviv/

Un oras modern, cu zgarie nori, cladiri Bauhaus, sky-cluburi si o atmosfera cat se poate de vie. Nu uitati sa explorati scena culinara, cea a artelor si bucurati-va de vacanta in oras.

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole