Vizitati Bath! Unul dintre cele mai romantice orase din Anglia

Vizitati Bath! Este una dintre pietrele turistice ale Angliei si primeste oaspeti de peste doua milenii. Acest oras istoric a fost desemnat de UNESCO drept sit de patrimoniu mondial si prezinta unele dintre cele mai frumoase atractii arhitecturale din Europa, mai ales renumitele bai romane termale. Acestea se numara printre cele mai importante cinci atractii turistice din Marea Britanie. 

Vizitati Bath! Unul dintre cele mai romantice orase din Anglia
Sursa foto: aerialphotographywales.com

Bath este un oras istoric unde veti putea gasi influente romane si georgiane. Acest sit de patrimoniu mondial, se afla la o distanta de 24 de kilometri de Bristol si la 160 de Londra.

Amplasat in zonele rurale Somerset, Bath numara 80.000 de locuitori si ofera o gama variata de atractii pentru cei 4,4 milioane de vizitatori pe an. Foarte usor de explorat pe jos, orasul Bath, are diverse restaurante, magazine independente, teatre, pub-uri, hoteluri, cluburi si tururi ghidate.

Orasul Bath are o istorie lunga si colorata, cu numerosi vizitatori si rezidenți celebri, motiv pentru care Bath este unul dintre cele mai vizitate orase din Europa. Orasul- patrimoniul mondial este pur si simplu o aventura fantastica.

Perioada romana a vazut un vast complex de bai cu ape termale, ramasitele acestora fiind redescoperite in secolul al XVIII-lea, ceea ce au condus la reinsufletirea moderna a Bath ca resort de lux.

Cu autobuzul prin Bath

Autobuzele turistice completeaza un circuit placut de atractii, care pot fi culese pe traseu sau in golful principal de la „Insula Bog” (pentru turul Skyline) sau langa fantana de langa abatia Bath (pentru excursia in centrul orasului). Atractii pe traseu includ istoricul Crescent Royal, The Circus si, unele companii de autobuze turistice, ofera un traseu in sus de Ralph Allen Drive ce trece pe langa Parcul Gradina Prior.

Vizitati Bath! Unul dintre cele mai romantice orase din Anglia
Pe strazile din Bath. Sursa foto: bathselfcatering.com

Biletele costa £ 11.50 atat pentru turneul Skyline de 40 de minute, cat si pentru centrul orasului, de 45 de minute. Datorita unui labirint cu strazi cu o singura cale in centrul orașului, puteti invinge autobuzul turistic plimbandu-va pe jos.

Atractii turistice

Vizitati Bath! Baile romane

Construite de romani in urma cu aproximativ 2000 de ani, si mai tarziu redescoperite de catre victorieni, baile romane sunt atractia turistica principala in Bath. Baile sunt alimentate de singurele izvoare termale minerale ale Angliei, care produc peste un milion de litri de apa fierbinte in fiecare zi.

Vizitati Bath! Unul dintre cele mai romantice orase din Anglia
Baile romane in Bath. Sursa foto: englishandmore.co.uk

In prezent, Baile Romane, transformate in muzeu ina er liber, sunt cele mai vizitate atractii din Anglia. Un loc in care va puteti relaxa trupul si minte este  Thermae Bath, un spa natural, unde puteti sa va scaldati indiferent de anotimp. Iata cum Marea Britanie primeste dintr-o data o alta infatisare, aceea de statiune termala, nu prea cunoscuta turistilor.

Destinatii termale in Europa. 8 cele mai cautate astfel de locuri, indiferent de anotimp
Destinatii termale in Europa. 8 cele mai cautate astfel de locuri, indiferent de anotimp: Thermae Bath Spa. Sursa foto: visitbath.co.uk

Bath Abbey

Langa Baile Romane, imediat, se afla si biserica gotica Bath Abbey, din turnul sau turistii avand posibilitatea de a privi orasul.

Vizitati Bath! Unul dintre cele mai romantice orase din Anglia
Bath Abbey. Sursa foto: telegraph.co.uk

Iesiti pe usa principala a manastirii, intoarceti-va la dreapta si urmariti trotuarul dincolo de statuia „Lady With the Pitcher”. Podul Pulteney & Pulteney Weir nu trebuie ratat! Un proiect de Robert Adam, finalizat in 1773. Important de stiut, acesta este unul dintre cele patru poduri din lume, cu magazine dispuse de-a lungul ambelor parti.

Vizitati Bath! Unul dintre cele mai romantice orase din Anglia
Podul Pulteney. Sursa foto: telegraph.co.uk

Vizitati Bath! Strada Great Pulteney

De cealalta parte a podului se afla strada Great Pulteney, loc in care s-au filmat scene din filmul „Vanity Fair” din 2005 (versiunea Reese Witherspoon). Ce aveti de facut aici? Fotografiati-va la fantana Laura Place, vizitati Muzeul Holborne, plimbati-va prin gradinile din Sydney.

Vizitati Bath! Unul dintre cele mai romantice orase din Anglia
Vizitati Bath! Unul dintre cele mai romantice orase din Anglia. Sursa foto: expedia.com

Orasul regal Crescent – case georgiene

Crescentul Regal, o semiluna magnifica semi-eliptica de case proiectate de John Woodeste un alt obiectiv ce merita vazut. Puteti si vizita una dintre casele care a fost redecorata in stilul secolului al XVIII-lea. De aici, puteti trece si in Parcul Voctoria pentru o plimbare relaxanta de dupa-amiaza.

Vizitati Bath! Unul dintre cele mai romantice orase din Anglia
Vizitati Bath! Unul dintre cele mai romantice orase din Anglia. Sursa foto: no.wikipedia.org

Imbogatiti itinerarul si cu Sion Hill, un cartier luxos, cea mai veche casa din Bath, cas alui Sally Lunn, strada Walcot, Solsbury Hill, Canalul Kenneth sau Muzeul American.

Odata cu descoperirea acestui oras, Anglia a capatat alte valente, Bath fiind o sursa de inspiratie pentru un city break sau un sejur pe taramuri britanice.

 

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole