Zboruri anulate spre Italia. Cum îți poți recupera banii de pe bilete

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a explicat în ce condiții se pot recupera banii pe biletele de avion, în condițiile în care zborurile care fac legătura dintre Italia și România au fost suspendate.

„Conform prevederilor internaționale, în condițiile în care se anulează un zbor cu mai puțin de 7 zile, obligația e de a restitui banii tuturor pasagerilor”, a spus ministrul. Lucian Bode a precizat și care sunt destinațiile din Italia spre care sunt operate zboruri directe: Roma, Torino, Bologna, Napoli, Florența, Pisa și Catania.

Sunt anulate toate zborurile spre și dinspre Italia până pe 23 martie, cu posibilitatea de a fi extinsă perioada. „Operatorii aerieni au obligația de a comunica cetățenilor români care se vor îmbarca din Italia, China, Iran, Coreea de Sud către România, cu escală, faptul că vor intra în carantină pe teritoriul României și își vor asuma această responsabilitate prin completarea unei declarații pe proprie răspundere”, a declarat ministrul de Interne, Marcela Vela.

Unele companii aeriene au anunțat că oferă posibilitatea pentru clienţii companiei să amâne sau să suspende călătoriile în mod gratuit pentru toate destinaţiile, nu doar în China sau în nordul Italiei, principalele ţări afectate de epidemia de coronavirus.

Înainte de izbucnirea crizei coronavirusului, între România și Italia aveau loc 186 de zboruri pe săptămână. Numărul a fost redus, în ultimele săptămâni, până la 72 de zboruri.

Săptămâna trecută, câteva dintre companiile care au zboruri directe Italia, din România, au anunțat că reduc numărul de curse.

Ryanair, de exemplu, a spus că anulează până la 25% din zborurile italiene pe distanță scurtă, între 17 martie și 8 aprilie.

„Toţi clienţii afectaţi de anulări au fost informaţi prin e-mail şi prin SMS cu opţiunea de a solicita o rambursare sau de a-şi reface rezervarea călătoriei. Dacă aveţi o întrebare specifică, vă rugăm să aşteptaţi, deoarece avem un volum mare de solicitări de contact”, a anunţat compania britanică.

În urmă cu două săptămâni, Wizz Air anunța că își modifică programul de zbor din cauza cererii în scădere pe rutele din Italia. Pasagerii care au rezervări afectate sunt informați în mod automat cu cel puțin 14 zile înainte de data călătoriei și li se oferă alternative de zbor pe alte rute.

Și Blue Air a anunțat, în urmă cu două săptămâni, că toți pasagerii care au achiziționat bilete către Bologna, Florența, Milano sau Torino, pentru perioada 27 februarie – 15 martie pot modifica gratuit datele de călătorie.

FOTO: RyanMcGuire/Pixabay.com

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole