5 atractii turistice olandeze. Ce sa nu ocolesti in calatoria din Tarile de Jos

Inca puteti gasi oferte bune pentru un city break in urmatoarele 5 atractii turistice olandeze, mici orasele tipice care va vor bucura sufletul. Atentie, Amsterdamul nu se regaseste in lista noastra, astazi cel putin, de altfel un oras incantator.

Thorn

Thorn nu este un ghimpe al Olandei, asa cum s-ar crede dupa traducerea mot-a-mot a cuvantului, ci mai degraba o localitate rurala tipic olandeza. Un sar alb, cu case din caramida vopsite, cu ferestre mici, strazi inguste pietruite, curti mici si o atmosfera calda. Daca Amsterdamul sau alte orase nu va mai starnesc interesul turistic, Thorn este alegerea pe care sa o faceti daca cautati o vacanta linistita.  

5 atractii turistice olandeze. Ce sa nu ocolesti in calatoria din Tarile de Jos
Thorn. Sursa foto: https://www.booking.com/hotel/nl/fletcher-la-ville-blanche.ro.html?aid=356980;label=gog235jc-1DCAsoqQFCGWZsZXRjaGVyLWxhLXZpbGxlLWJsYW5jaGVIM1gDaMABiAEBmAEguAEXyAEM2AED6AEBiAIBqAIDuAKY-NjlBcACAQ;sid=1edcffdb8456aa1fbb3b67e2a597034c;dist=0&keep_landing=1&sb_price_type=total&type=total&

Cu o istorie de secole, arhitectura pastrata tot de atunci, ceea ce a fost o asezare in jurul unei manastiri a ajuns astazi un sit protejat.

Printre atractiile turistice se numara frumoasa biserica si Muzeul Municipal numit „Het Land van Thorn”.

5 atractii turistice olandeze: Broeke in Waterland

Daca tineti neaparat sa stati in Amsterdam, nu uitati ca imprejurimile sunt minunate, asa cum este Broeke in Waterland. Se afla la numai 5 kilometri distanta, fiind atat de usor de gasit. Rezervati insa o zi intreaga ca sa aveti timp de explo rari. Plecand din statia centrala din Amsterdam veti face nu mai mult de 20 de minute.

5 atractii turistice olandeze. Ce sa nu ocolesti in calatoria din Tarile de Jos
Broeke in Waterland. Sursa foto: https://www.laagholland.com/en/over-laag-holland/highlights/broek-in-waterland-een-levende-ansichtkaart

Casele, cu siguranta, sunt punctul de atractie al locului, cartierul vechi fiind si sit protejat deoarece si-a pastrat intacta arhitectura cu trecerea timpului. Odata ajunsi aici, asigurati-va ca va opriti la fiecare casa colorata diferit. Cu sute de ani in urma, daca erati bogati si ati fi stat aici, vati fi vopsit casa intr-o culoare purpurie. Cei cu o pozitie sociala nu asa fericita ar fi avut casa vopsita in gri.

Naarden

Cautati adesea si povestea din spatele imaginilor? Naarden este unul dintre acele locuri care sa va satisfaca pofta de cunoastere, fiindca este unul dintre cele mai bine pastrate orase medievale din Europa. Odata ajunsi in oras includeti in itinerar vechea primarie, Biserica Sfantul Vitus si cutreierati fiecare strada in cautarea comorilor de tot felul.

5 atractii turistice olandeze. Ce sa nu ocolesti in calatoria din Tarile de Jos
Castelul Muiderslot. Sursa foto: https://www.amsterdamcitytours.com/tours/private-tours/private-tour-to-castle-muiderslot-naarden-fortress/

Dupa ce ati explorat orasul, nu uitati sa vizitati incredibilul Castel Muiderslot aflat intre Naarden si Amsterdam. Veti gasi o alta lume, cu totul diferita fata de atractiile din Amsterdam!

5 atractii turistice olandeze: Giethoorn

Satul mic Giethoorn este unul dintre cele mai bune locuri din Oland ape care le-ati putea vedea. plin de canale și poduri mici. Este un sat foarte pitoresc, atat de fermecator, plin de canale si poduri mici, verdeata, incat oamenii il numesc Venetia olandeza. Aici toata lumea se deplaseaza pe apa, fiind unul dintre cele mai linistite sate, cu mici case cu peluza. Recomandam sa ajungeti primavara aici sau toamna cand natura va rasplateste cu imagini incredibile, iar micul orasel e pus intr-o lumina foarte buna.

10 sate idilice ale Europei. Locuri pitoresti pentru o altfel de vacanta
10 sate idilice ale Europei. Locuri pitoresti pentru o altfel de vacanta: Giethoorn, Olanda. Sursa foto: writm.com

Delft

Nu stim cat va suna cunoascut acest oras, dar el se afla intre Rotterdam si Haga Delft este un oras cu o incarcatura istorica, mai ales cand vine vorba de arta si ceramica. De exemplu, acesta este locul in care se creeeaza celebra Delft – Royal Delft, adica ceramica alba cu albastru.

Ceramica albastra. Sursa foto: https://www.nieuwsbode-zeist.nl/nieuws/human-interest/133447/asz-dagtocht-naar-de-porceleyne-fles-in-delft
5 atractii turistice olandeze. Ce sa nu ocolesti in calatoria din Tarile de Jos
Delft. Sursa foto: https://www.discoverholland.com/best-of-holland/14/delft

In afara de ceramica albastra, faceti o oprire in fata Oude Kerk, versiunea olandeza a Turnului din Pisa. Mai aveti de explorat Poarta de Est, cu o vechime de peste 500 de ani si faceti o plimbare cu barca.

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole