5 excursii in care sa te inscrii singur.Vacanta solitara, prilej de a te redescoperi

Vointa si dorinta de autocunoastere imping calatorii catre vacantele solitare, astfel incat punem in randurile ce urmeaza 5 excursii chiar mai bune de facut de unul singur. Nu fiti ingrijorati in legatura cu scrierea unui itinerar! De regula agentiile turistice care organizeaza tabere pentru copii si adulti, stiu care sunt punctele de pe harta de atins. Verificati bagajele, luati o carte buna, o trusa de prim ajutor, o harta, aplicatii ajutatoare cu o limba straina, a unui loc de cazare, a locurilor unde se mananca, a obiectivelor turistice. Pregatiti-va sa imbratisati o altfel de experienta!  

O croaziera fluviala europeana

Stim, pentru calatorii singuri este destul de dificil sa ia in considerare o astfel de vacanta fara a-si face griji, in primul rand pentru taxele suplimentare pentru rezervarea unei camera duble. Din fericire, industria turismului devine din ce in ce mai adaptabila, astfel liniile de croaziera incep sa scape de aceste costuri extra.  Linia de croaziera fluviala Uniworld se adreseaza in special calatorilor care sunt singuri. Vesti si mai bune, compania a redus suplimentul unic pe multe dintre cele mai populare itinerarii din 2019, inclusiv rute care viziteaza malurile Dunarii, Bordeaux si Venetia.

Defileul Dunarii. Un spectacol al fluviului ce isi face loc printre Carpati
Defileul Dunarii. Un spectacol al fluviului ce isi face loc printre Carpati: cu salupa pe Dunare. Sursa foto: cazaneledunarii.ro

Cand sa mergeti: din primavara pana in luna decembrie.

5 excursii in care sa va inscrieti singuri: Explorati meleagurile din Costa Rica

Ce alt prilej mai bun de a invata limba spaniola daca nu intr-o excursie pe meleagurile costa ricane. Un schimb intercultural ar fi ideal pentru studenti, tineri sau calatorii care vor sa mai invete o limba straina. Sau, chiar daca este vacanta, pe plaja din Guanacaste Scoala Intercultura ofera diverse programe, atat d egrup cat si private. O imbinare a utilului cu placutul!

5 excursii: Costa Rica
5 excursii in care sa te inscrii singur.Vacanta solitara, prilej de a te redescoperi: Insula Tortuga. Sursa foto: https://ylangylangbeachresort.com/blog/best-costa-rica-islands-isla-tortuga/

Calator ecologic in Insulele Cayman

Oamenii calatoresc singuri din mai multe motive, dar nu toata lumea vrea sa aiba o astfeld e experienta solitara. Jucati un rol, acela de calator ecologic, explorand coralii in Insulele Cayman, ca parte a expeditiilor stiintifice voluntare ale Earthwatch.org. Aceste excursii dureaza 7 zile si trimit calatorii la recifele de corali de pe insula Little Cayman – unul dintre putinele recife din zona care se recupereaza dupa El Niño din 1998.  Excursia include cazare, alimente si toate costurile legate de cercetare. Detalii puteti gasi pe site-ul earthwatch.org.

5 excursii: Insulele Cayman
Insulele Cayman. Sursa foto: https://www.interra.ro/vacante-exotice/insulele-cayman-470

5 excursii in care sa te inscrii singur: Incercati tainele meditatiei in Thailanda

Regatul Thailendei si vechiul Siam exercita o atractie incredibila asupra turistilor de pretutindeni. Sa fie mrejele Marii Andaman sau cele ale Golfului Thailandei, posibil, insa atmosfera zen pe care o ofera aceste meleaguri este de necontestat. Multi dintre calatori aleg sa cunoasca meditatia budista, o practica ce dateaza de milenii. Schitul International Dharma din Wat Suan Mokkh, este locul in care tacerea se asterne si in care cei interesati se pot retrage pentru 10 zile.

5 excursii in care sa te inscrii singur: Thailanda
5 excursii in care sa te inscrii singur.Vacanta solitara, prilej de a te redescoperi: Thailanda. Sursa foto: https://www.omofon.com/templele-din-thailanda-lacasurile-de-cult-pe-care-merita-sa-le-vizitezi-macar-o-data-in-viata

Foc de tabara in Muntii Apuseni

Muntele este unul dintre cele mai bune locuri de vacanta. Aerul curat, padurea  si vegetatia cat vezi cu ochii ne incarca bateriile cat pentru un an de munca. Este destinatia ideala pentru excursii atat vara cat si iarna, pentru cei mici, dar si pentru adulti. Verile in Apuseni sau pe oricare munte din tara se sfarsesc mereu cu cate un foc de tabara.

Obiective turistice in muntii Apuseni. Ce sa vezi in 7 zile de drumetii
Obiective turistice in muntii Apuseni. Ce sa vezi in 7 zile de drumetii. Sursa foto: Sorin Onisor/ tabu.ro

De asemenea, muntele ne invita pe cararile sale in drumetii de un ceas sau mai multe, pe culmile sale in escalade aventuroase sau ne indeamna la explorare in pesterile sale. E-tabara.ro, Sun Adventura, Hymalaya Travel sunt doar cateva nume care pot prilejui iesirea din mediul urban in mijlocul padurii pentru cateva zile de aventura montana memorabilia.

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole