Țara care a luat locul Turciei în preferințele turiștilor români

Vara aceasta, stațiunile turcești Antalya sau Bodrum, preferate de foarte mulți români, au înregistrat scăderi importante în ceea ce privește turismul.

Litoralul turcesc a fost evitat din cauza loviturii de stat eșuate și a atentatelor care au avut loc anul acesta și și-a revenit spre sfârșitul perioadei de concedii.

Potrivit unei analize realizate de agenția de turism Paralele 45, românii au preferat în locul stațiunilor turcești să meargă pe litoralul Spaniei. Față de 2015, cererea a crescut cu un sfert anul acesta. De asemenea, s-au înregistrat creșteri de cereri de până la 30% și pentru destinații din Portugalia, Grecia sau Bulgaria.

Paralela 45 spune că a oferit 39 de destinații, cuplurile tinere au optat mai mult pentru hoteluri de trei stele, iar familiile cu copii au vrut cazarea foarte aproape de plajă.

În Spania au fost foarte căutate vacanțele în Costa Brava, Costa del Sol și Costa Blanca, iar prețul mediu al unui pachet pentru o persoană a fost de aproximativ 650 de euro.

În ceea ce privește Grecia, pentru Chania-Creta, Santorini, Zakynthos și Mykonos au fost cerute cele mai multe vacanțe, dar preferate au fost și Rodos, Corfu și Heraklion-Creta, destinații pe charter, iar Halkidiki, Thassos si Zakynthos s-au aflat în topul zonelor turistice cu transport individual.

Pachetul mediu pentru o vacanță cu transport inclus în Grecia a fost de 450-500 de euro/persoană în Creta, Rodos și Corfu, de 580 de euro/persoană în Santorini, de 250 de euro/persoană cu transport individual.

Până la vacanța de sărbători, cele mai vândute vacanțe sunt cele în Dubai, pentru luna octombrie, Tenerife și Madeira, în noiembrie, precum și programe sociale și circuite.

Seniorii preferă Rusia, Madrid, Roma, Israel sau Malta, iar circuitele în Vietnam, Cambodgia-Thailanda, Thailanda de Nordm Cuba, Australia, Noua Zeelandă și America de Sud sunt rezervate cu mult timp înainte.

FOTO: Hernán Piñera/Flickr (creative commons)

TOP 5 orașe europene superbe toamna

http://ideipentruvacanta.ro/trasee-de-mocanita-romania-cele-mai-frumoase-3-trenuri-cu-aburi/

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole