7 izvoare. Cascada cu apa cea mai pura din lume se gaseste in Muntii Bucegi

Muntii Bucegi ascund apa cea mai pura din Romania, chiar din lume, numita 7 Izvoare. Potrivit specialistilor aceasta indica un numar de bacterii 0, neintalnit la vreo alta apa din lume. Izvorul isi tine apele terapeutice in una dintre cele mai frumoase rezervatii naturale din tara. Descoperit in urma cu 2.000 de ani, legendele locului spun ca insusi zeul dacilor, Zamolxe ar fi baut din aceasta ,,apa vie”.

7 izvoare. Cascada cu apa cea mai pura din lume se gaseste in Muntii Bucegi
Cascada 7Izvoare si cabana care foloseste ca loc de captare. Sursa foto: identitatea.ro
In Bucegii cei minunati, in Cheile Zanoaga, intre doua atractii naturale Lacurile Bolboci si Scropoasa veti gasi un loc pitoresc numit 7 Izvoare. Pozitionat la o inaltime de 1.300 de metri, apele pure tasnesc dintr-un lac subteran infinit, ce nu a secat vreodata.

7 Izvoare se pravalesc pe stanci intr-un suier asurzitor! Apa are un volum de 400 de litri pe secunda, un spectacol al naturii in fata caruia ramai mut de uimire.

7 izvoare. Cascada cu apa cea mai pura din lume se gaseste in Muntii Bucegi
Cascada cu apa cea mai pura din lume se gaseste in Muntii Bucegi: Bucegii vazuti din Sirnea. Sursa foto: identitatea.ro
 
Cum se ajunge la Cascada 7 Izvoare? Ca sa urcati pana la impresionanta cascada trebuie sa ajungeti in Moroeni din judetul Dambovita. 
De aici va trebui sa urmati drumul judetean 714 ca sa ajungeti la cascada. Din acest punct urcusul se face pe un teren accidentat, pe care trebuie sa fiti vigilenti. Daca auziti un vuiet, ati gasit Cascada 7 Izvoare, este usor de recunoscut! Langa, veti vedea si o cabana care foloseste ca loc de captare al apei si imbuteliere de catre compania Vending Selection.

7 Izvoare – ,,apa vie”

In ultimii zeci de ani, apele curate ale Romaniei au luat drumul negotului, asa cum se intampla si la 7 Izvoare. Aici, compania amintita mai sus profita baneste si speculeaza legendele locale. Insa, frumusetea regiunii, proprietatile dovedite ale apei si energia locului nu sunt stirbite de niste hartii. Doar ca ramanem cu gustul amar ca un bun al stramosilor nostri, aflat pe plaiuri mioritice, nu ne mai apartine.

Cascada cu apa cea mai pura din lume se gaseste in Muntii Bucegi
Apa vie de la 7 Izvoare. Sursa foto: dbonline.ro

Potrivit specialistilor, izvorul curge neintrerupt de acum 2.000 de ani, pana sa se intrevada vreun picior de afacerist oportunist. 7 Izvoare a potolit setea unor generatii, a vindecat bolnavi si l-a racorit pe insusi zeul dacilor Zamolxe.

Explicatia stiintifica a puritatii apei din Muntii Bucegi

Potrivit 7izvoare.ro, inca din anul 1923 au existat primele teste ale apei din Bucegi, reluate in 1981 si 1989. Testele chimice au confirmat de fiecare data calitatea apei si puritatea, neasemuite in lume. Izvorata din adancul Muntilor Bucegi, zona cunoscuta ca nefiind poluata, 7 Izvoare este o apa minerala 100% pura. Oamenii de stiinta spun ca, apa de aici trece printr-un camp magnetic. 

Cascada cu apa cea mai pura din lume se gaseste in Muntii Bucegi
Lacul Scropoasa in Muntii Bucegi. Sursa foto: identitatea.ro

De altfel, exista o alta teorie care intareste afirmatia conform careia aceasta apa este una dintre cele mai bune din lume. Si anume, Cascada 7 Izvoare traverseaza zacaminte de argint. Astfel, bacteriile sunt impiedicate sa se dezvolte, iar apa detine un numar de bacterii 0, fata de 5 cum este regasit in orice apa din lume.

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole