Baia Populară din Sibiu arată acum minunat! Cum a fost refăcut acest simbol al orașului

0
284
Cum-arata-Baia-Populara-Sibiu-dupa-refacere

Baia Populară Sibiu a fost închisă anul trecut pentru renovări. Noul proiect își dorește să transforme baia într-un obiectiv turistic important. Clădirea băii a fost ridicată de mai bine de 100 de ani și pe lângă reabilitare și modernizare s-a avut în plan și ridicarea a două noi niveluri.

Se dorește clasarea clădirii ca monument istoric

Baia Populară, odată cu reabilitarea ei, a redevenit un punct emblematic pentru Sibiu, Se vor face demersuri, de asemenea, pentru a clasa baia ca monument istoric, fiind păstrate și restaurate toate elementele arhitecturale unice. Baia Populară este foarte modernă, pune la dispoziție un bazin de înot, trei tipuri de saune, încăperi speciale pentru tratament și o sală de sport dotată și optimizată pentru persoanele cu dizabilități.

“Vorbim în primul rând de o clădire de patrimoniu a orașului pe care am reușit să o reabilităm și vom face demersuri pentru clasarea acesteia ca monument istoric. Am păstrat și restaurat elementele arhitecturale unice, redând frumusețea clădirii care a împlinit 116 ani. În al doilea rând am reușit să modernizăm un obiectiv cu tradiție în Sibiu și să o transformăm într-un centru modern în care sibienii au la dispoziție un bazin de înot reabilitat după cele mai noi standarde, trei tipuri de saune, camere de tratament și o sală de sport dotată, toate optimizate pentru persoanele cu dizabilități. Baia Populară redevine astfel emblematică pentru Sibiu.” , a declarat primarul Sibiului, scrie oradesibiu.ro.

Îmbunătățirile băii au ținut cont de cerințele speciale ale acestei clădiri istorice. Astfel, materialele folosite, precum marmura și piatra naturală, pun în valoare estetica clădirii. Clădirea a fost consolidată prin lucrări la fundații, fundația bazinului de înot a fost refăcută, s-a întărit structura mansardei și s-a construit o scară nouă către aceasta.

Toate instalațiile au fost modernizate, clădirea a fost prevăzută cu supraveghere video, detectoare de fum, senzori de mișcare și butoane de alarmă pentru incendii. În plus, clădirea a fost total optimizată pentru accesul persoanelor cu dizabilități, din toate unghiurile, montându-se și un ascensor.

Condiții de calitate superioră pentru oricine

Bazinul de înot, dotat după ultimele standarde are un sistem nou de filtrare al apei și o cameră de așteptare pentru părinți, de unde aceștia își pot vedea copiii în timpul orelor de înot prin camere de luat vederi.

Cele trei saune moderne îndeplinesc toate necesitățile: una este uscată pentru aromaterapie, alta umedă, iar ultima este o salină cu sare de Himalaya, unde se pot trata afecțiunile respiratorii. Camerele de terapie includ terapie cu pietre jade, una este pentru hiroterapie și cea de-a treia este pentru masaj clasic.

Noua sală de sport este triplă față de cea precedentă și este dotată cu cele mai noi aparate din domeniu, care pot fi folosite fără probleme de persoanele cu dizabilități. Pentru cei care doresc să facă fitness, yoga sau pilates, pot merge în noua sală amenajată în mansarda clădirii și dotată după ultimele standarde. Iar în curtea interioară a clădirii se poate savura o cafea, lângă un spațiu de joacă pentru copii.

Video despre oaza de relaxare în clădirea istorică a Sibiului

Sursa poze: oradesibiu.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here