Cât de frumoase sunt cele mai afectate orașe italiene de coronavirus. Ce pierd turiștii

Cele mai recente statistici făcute publice de autoritățile italiene arată că sunt peste 3.000 de infectii confirmate cu noul coronavirus. Este cea mai afectată țară de coronavirus din Europa. Doar în următoarele trei luni, dacă epidemia se menține la aceleași cote înalte, Italia va pierde aproximativ 32 de milioane de turiști și 7,4 miliarde de euro, potrivit datelor furnizate de Confturismo-Confcomercio.

Cele mai multe cazuri de infecții sunt în orașele Bergamo (423 de cazuri), Lodi (559), Cremona (333), din regiunea Lombardia și Piacenza (319) din Emilia-Romagna. În aceste orașe, dar și în altele vecine în care sunt cazuri de coronavirus, turiștii și-au anulat vacanțele sau city break-urile. Iată câteva lucruri deosebite pe care le vor pierde turiștii, însă pe care, cu siguranță, le vor admira după ce se termină epidemia și se poate călători în siguranță.

Lodi. Este un mic oraș italian cu doar 42.000 de locuitori și este situat în partea central-sudică a Lombardiei, pe malurile râului Adda. Una dintre cele mai reprezentative clădiri ale orașului este Catedrala din Lodi. A fost construită în 1158. De asemenea, o altă biserică deosebită este Tempo Civico della Beata Vergine Incoronata. Se spune despre interiorul acestei biserici că este una dintre capodoperele artei renascentiste din Lombardia. Biserica se află în apropierea Piazza della Vittoria, cel mai popular loc al orașului Lodi. O altă clădire importantă este Palazzo Broletto, clădirea în care se află acum primăria orașului Lodi. Foarte important de precizat este că în acest oraș se află o comunitate importantă de români.

Cremona. Se află în nordul Italiei și este faimos pentru faptul că aici se produc printre cele mai bune viori din lume. Are un centru istoric pitoresc, iar cele mai multe obiective turistice sunt grupate în jurul pieței principale – Piazza del Comune. Printre locurile pe care trebuie să le vezi neapărat dacă mergi în Cremona se numără Torrazzo, cel mai vechi și mai înalt turn de cărămidă din Europa de peste 100 de metri înălțime. Tot aici este și cel mai mare ceas astronomic din lume. Lângă trebuie să vizitați

Bergamo. În Bergamo sunt numeroase locuri superbe de vizitat. Poți începe cu Sata Maria Maggiore din Bergamo, o biserică construită în 1137. Piazza Vecchia este inima orașului. Aici puteți găsi numeroase restaurante și cafenele. Neapărat trebuie vizitată Capela Colleoni. Are o arhitectură impresionantă, iar la interior puteți admira superbe fresce. Puteți face o plimbare și prin Grădina Botanică „Lorenzo Rota” și apoi prin zona fortificată a orașului Bergamo.

Piacenza. Este un mic oraș cochet situat în apropiere de Milano. Unul dintre cele mai importante puncte turistice este Piazza Cavalli. Aici sunt numeroase statui de bronz. Dacă ați ajuns aici puteți admira Pallazzo Comunale, care datează din 1281 și biserica Sfântul Francisc din aceeași perioadă. De asemnea, un loc de văzut este și Domul din Piacenza, Biserica Sf. Antonio, San Savino, Santa Maria in Campagna. În Piacenza găsiți și mai multe muzee precum cel de Istorie Naturală sau Geologic.

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole