Ce să vizitezi în Dubai. Top 10 obiective pe care nu trebuie să le ratezi

Dacă în următoarea perioadă urmează să mergi în vacanță în locul care impresionează prin lux, cultură islamică și clima toridă, în acest articol vă prezentăm ce să vizitezi în Dubai.

Ce să vizitezi în Dubai. Insula Palmier. Este vorba despre o „minune” inginerească. De acest proiect s-au ocupat două companii din Belgia și Olanda. Insula artificială a fost construită sub forma unui palmier. Are un complex de lux, cu numeroase centre de agrement și divertisment și adaugă peste 520 de kilometri de plaje private la Dubai.

Ce să vezi în Dubai. Dubai Waterfront. Este o altă lucrare care i-a adus Dubaiul 70 de kilometri de suprafață construită în plus. Aici sunt, în mare parte, locuințe ale oamenilor înstăriți sau ale turiștilor cu bani. O stastistică arată că doar în această zonă ar trăi aproximativ 1,5 miloane de persoane.

Ce să vezi în Dubai. Burj Khalifa. În acest moment este considerată cea mai înaltă clădire din lume. Măsoară 824,84 de metri și este o emblemă a Dubaiului. În această clădire există un complex cu hoteluri de lux, un mall și inclusiv un lac artificial. De asemenea, de la cele mai înalte etaje, Burj Khalifa oferă o panoramă grandioasă asupra Dubaiului.

Dubai Mall. Face parte din uriașul proiect Burj Khalifa și este considerat cel mai mare centru comercial din lume, cu aproape 1.200 de magazine. Tot aici puteți vedea și cel mai mare acvariu suspendat din lume, vă puteți distra pe un patinoar cu o suprafață generoasă sau vă puteți uita la cele mai noi filme lansate, într-un cinematograf cu mai multe săli.

Ce să vizitezi în Dubai. Fântâna de la Burj Khalifa. Este o construcție spectaculoasă care aruncă apă la până 30 de metri în aer. Sunt 6.600 de lumini și 25 de proiectoare colorate care, pe acorduri de muzică, creează un spectacol unic în lume.

Ce să vizitezi în Dubai. Parcul acvatic Wild Wadi. Unul dintre cele mai tari parcuri acvatice de oriunde din lume este Wild Wadi, o alegere populară în orice moment al anului, datorită vremii călduroase din Dubai.

Situat chiar pe țărm, alături de Burj Al Arab, este o adevărată experiență acvatică arabă. Wild Wadi are ca temă povestea personajului clasic arab Juha și oferă o varietate de atracţii, tobogane și activități pline de energie pentru toate vârstele. Mai sunt și alte parcuri atractive precum: IMG Worlds of Adventure, Motiongate Dubai sau Legoland Dubai.

Ce să vizitezi în Dubai. Muzeul Dubai. Se află în centrul orașului și aici puteți vedea numeroase colecții istorice. Se află expuse inclusiv artefacte din istoria Emiratelor Arabe.

Ce să vizitezi în Dubai. Fortăreața Fujairah. Fujairah este unul dintre cele șapte emirate care formează Emiratele Arabe și este localizat în partea estică. Fortăreața a fost ridicată în 1670 și este unul dintre cele mai apreciate obiective turistice.

Ce să vizitezi în Dubai. Moscheea Sheikh Zayed, Abu Dhabi. Este cea mai mare din Emiratele Arabe Unite și are o arhitectură spectaculoasă. Poate găzdui până la 40.000 de oameni. Mare atenție, există câteva reguli pe care turiștii care vor să o viziteze trebuie să le respecte. Acestea se referă la îmbrăcăminte, care trebuie să fie adecvată și să se comporte civilizat.

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole