Cele mai populare mărci de mașini în România

FOTO: SplitShire/Pixabay.com

Atunci când vine vorba de mașini, românii au preferințe clare. Sunt mărci de automobile care conduc de ani în topul celor mai achiziționate în țara noastră. Dacă statisticile arată că cei mai mulți s-au îndreptat spre brandul autohton cu vechime, Dacia, asta nu înseamnă că românii nu sunt deschiși să încerce și mărci și modele mai noi, precum o Tesla Y sau nu caută informații despre Cupra Formentor, mașini care, chiar dacă au o istorie recentă, sunt destul de prezente pe șoselele țării. 

Cele mai populare mașini din România sunt cele de la Volkswagen. Fie că e vorba despre cele din clasa medie, premium sau SUV-uri, românilor le plac modelele Volkswagen, de la Golf, Passat și Polo până la Tuareg sau Arteon. 

Pe următorul loc se află tot un constructor din Germania. Este vorba despre BMW. Cele mai apreciate sunt Seria 3 și Seria 5. Dar și cele din seria X sunt la fel de prezente pe șoselele patriei. 

Completează podiumul Audi, cu modelele A3, A4, A6 sau Q5 și Q7. Românii sunt impresionați de tehnologia acestor mașini, de interior, dar și de designul exterior. 

Foarte populare sunt și Astra, Corsa sau Insignia de la Opel. Sunt apreciate în special pentru că au prețuri accesibile, iar costurile de întreținere sunt mai mici. La concurență sunt modelele de la Skoda. Fabia, Octavia sau Superb sunt apreciate de români fiind considerate mașini fiabile și perfecte pentru o familie. 

Nu lipsește din topul preferințelor românilor marca Mercedes. Cei care caută informații despre Mercedes C class, Clasa E, A sau S, sunt interesați de date cu privire la confort și fiabilitate, dar se uită și la eleganța și stilul acestor mașini.   

Și modelele Ford, precum Focus, Mondeo sau Fiesta sunt la mare căutare în România. Sunt apreciate pentru fiabilitate. De asemenea, pe străzi sunt foarte multe și mașini de la Renault. Fiabilitatea modelelor Clio, Megane, Scenic, Kadjar sau Laguna este apreciată de șoferii români.

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole