Cornavirusul afectează turismul. Țările preferate de turiștii chinezi și ce pagube au făcut celelalte epidemii

China este cea mai importantă „sursă” de turiști pentru lumea întreagă. Anual, în jur de 150 de milioane de călători chinezi merg în străinătate. Din cauza epidemiei de coronavirus, autoritățile chineze au decis să suspende toate voiajele organizate. Această situație ar putea aduce serioase probleme economice pentru că ponderea chinezilor care călătoresc s-a triplat în ultimii ani.

De exemplu, potrivit datelor Organizației Mondiale a Turismului, în 2018 au fost înregistrate 149,7 milioane de călătorii în străinătate ale cetățenilor chinezi, în creștere cu 15% comparativ cu 2017.

În decurs de zeci ani, aceste plecări pentru vacanțe în afara Chinei aproape s-au triplat. În clasamentul mondial, turiștii chinezi îi devansează, ca volum, pe germani (108,5 milioane de plecări în 2018) și pe americani (92,6 milioane).

Unde călătoresc chinezii? Potrivit statisticilor, aceștia preferă în special Asia (Hong Kong, Macao, Taiwan, Thailanda, Coreea de Sud, Japonia și Vietnam). Când vine vorba de vacanțe la distanțe mai mari, aceștia merg în Europa, SUA și Australia. În Europa, pe primul loc în topul preferințelor este Franța. În 2018, au vizitat Franța 2,2 milioane de turiști chinezi.

Un sondaj făcut de European Travel Commission arată că 55% dintre chinezii care au călătorit în Europa au ales Franța (37%), Germania (30%) și Italia (22%). Cei mai mulți turiști care merg în Europa aleg să facă excursiile în cadrul unor grupuri.

Iar analiștii economici spun că turismul va afectat nu doar pentru că sunt mulți chinezi care călătoresc, ci pentru că și aceștia cheltuie destul de mulți bani în vacanțe. O statistică arăta că din 2012 chinezii au început să-i depășească în topul turiștilor care cheltuiesc cei mai mulți bani pe americani și germani.

De exemplu, în 2018, turiștii chinezi au cheltuit, în medie, 1.850 de dolari de persoană, adică un total de 277,3 miliarde în vacanțe. Doar în Franța, în 2018, turiștii chinezi au cheltuit o sumă totală de 4 miliarde de euro.

Potrivit Consiliului Mondial al Turismului și Călătoriilor, în urma epidemiei de gripă A (H1N1), care a izbucnit în 2009, au fost pagube în turism de 55 de miliarde de dolari. Apoi, între 2002 și 2003, atunci când a fost epidemia de SARS, au fost pagube cuprinse între 30 și 50 de miliarde de dolari în industria turismului. Iar China a fost direct afectată economic. A suferit o scădere a PIB-ului de 25%, iar aceste procent a fost legat în cea mai mare parte de problemele pe care le-a avut turismul.

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole