Cum folosești glafurile în amenajarea unui living modern

sursa foto: https://unsplash.com/photos/X5pWCHBaMms

În livingurile amenajate în stil modern, elementele protagoniste pot apărea din locuri ușor de trecut cu vederea. O astfel de zonă este locul de la baza ferestrei, care poate reprezenta mult mai mult decât partea de suport a cadrului pentru geam. Cu puțină creativitate, poți obține un design unic pentru decorațiuni sau relaxare. Iată câteva idei care să-ți servească drept sursa de inspirație.

Materialul potrivit

Zidul de susținere al ferestrei poate rămâne simplu, din materialul și în culoarea peretelui. Însă, montarea unui glaf îți poate oferi nenumărate oportunități de decor. În principal, glafurile pot fi din materiale naturale sau prelucrate. În prima categorie se numără lemnul și piatra, fiecare cu proprietățile lor în materie de eficiență energetică și estetică. Esențele tari de lemn au o caldura și o textură aparte, în timp ce alegerea de glafuri din piatră naturala adaugă un plus de lux și eleganța casei tale. Alte soluții disponibile sunt din PVC, metal, gresie și faianță.

Canapea la înălțime

Arhitectura modernă a trecut peste stereotipul glafului îngust. Acolo unde spațiul permite, zidul de sub fereastra poate fi mai gros, chiar și de câteva zeci de centimetri. În aceste condiții, geamul camerei tale îți oferă o veritabilă canapea la înălțime, de unde poți admira peisajul sau aglomerația urbană. Este o variantă ideală pentru părinții care au copii mici, dornici tot timpul să exploreze lucruri noi. Singura condiție este ca ferestrele să fie foarte bine asigurate, chiar încuiate dacă este posibil. O carte, o pernă și o pătură pufoasă sunt tot ce ai nevoie pentru o după-amiază petrecută acasă.

Biroul de la geam

Amenajările contemporane se concentrează foarte mult pe utilitatea spațiului. Astfel, dacă ai ocazia să obții un nou loc funcțional în living, nu trebuie să stai pe gânduri. Dacă lățimea glafului este suficientă, îți poți așeza laptopul pe pervaz și ai obținut biroul de acasă pentru activități curente. Varianta ideala pentru acest tip de amenajare este cu glaf din material rezistent cu spațiu liber în partea inferioară pentru picioare, ca orice masă de lucru.

Colțul cu amintiri

Ce loc mai bun poți găsi pentru expunerea amintirilor familiei decât fereastra din living? Fotografiile înrămate, suvenirele din vacanțele preferate sau obiectele confecționate manual împreună cu juniorii sunt doar cateva dintre ideile pe care le poți pune în practică. Pentru a nu se aglomera spațiul, acestea pot fi înlocuite în fiecare sezon.

Grădina în miniatură

Plantele au cele mai bune condiții de creștere la geam, în lumina razelor calde ale soarelui. Din cele mai vechi timpuri, pervazul a fost locul florilor. Adaptarea la vremurile curente se face prin înlocuirea mușcatelor bunicii cu plante exotice în ghivece rafinate și sofisticate. Poți opta chiar pentru aromate folosite în bucătărie sau doar de decor.

Biblioteca luminoasă

Dacă ai ales un minimum de mobilier în living nu înseamnă că trebuie să renunți la bibliotecă. O poți reloca foarte ușor la geam, pe glaf. Indiferent de formă, culori sau mărime, cartile sunt o plăcere de privit și citit. Amenajarea acestui raft de bibliotecă spontan va atrage după sine un colț de relaxare pe scaun sau chiar pe glaf, cu un pahar de vin aproape și rânduri nesfârșite de lectură.

Pervazul ferestrei nu trebuie să fie doar acel zid sec de susținere a ramei geamului. Posibilitățile de amenajare a glafului într-o cameră de zi modernă sunt numeroase. Trebuie, doar, să alegi utilitatea acelui spațiu și să o decorezi cu materialele și în culorile preferate.

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole