De ce ai nevoie atunci când mergi cu cortul în vacanță

Nu mai e mult și se apropie vara și perioadele de concediu atunci când mulți dintre noi aleg să meargă în natură cu cortul pentru a se bucura de liniște și de priveliște dar și de aventuri de neuitat.

Vă recomandăm să vă documentați din timp și să vă procurați toate cele necesare unei excursii cu cortul, ba chiar să aruncați o privire și pe traseele pe care plănuiți să face și unde ați putea înnopta în excursiile viitoare.

Cort de camping

Firește că primul lucru de care ai nevoie este tocmai un cort de camping de cea mai buna calitate. Cortul îl vei alege și în funcție de numărul de persoane și spațiul pe care vrei să îl ai la dispoziție dar și în funcție de greutatea sa și decât ești dispus să cari după tine.

Prețurile unor corturi de bună calitate oscilează undeva între 500 RON și 1.300 RON, în funcție de modelul ales și de spațiu necesar. Pot fi corturi în care să încapă întreaga familie, cort de 3 persoane sau doar de două.

Saci de dormit și alte accesorii

Este important să ai saci de dormit de buna calitate care să îți țină de cald și să te protejeze. Pe lângă cort și saci de dormit ai mai putea avea nevoie de saltele gonflabile sau de izopren pentru confort și căldură.

Nu trebuie să uiți că vei sta direct pe pământ și chiar și pe vreme frumoasă, pe timp de noapte este destul de frig.

Alte accesorii importante pe care trebuie să le pui în rucsacul de munte sunt lanterna de care vei avea nevoie neapărat pentru ca să nu te chinui cu lumina de la telefon și să consumi inutil bateria lui.

Vei mai avea nevoie de un minimum de veselă și tacâmuri însă e de preferat să fie de unică folosință pentru a nu le mai căra înapoi acasă, cu toate astea vei avea nevoie și de saci de gunoi pentru a nu lăsa după tine mizeria.

Indiferent de vreme, este important să ai haine groase în rucsac pentru că se pot schimba rapid condițiile meteorologice și e vital să ai o sursă suplimentară de căldură în caz de nevoie.

Nu în ultimul rând, mai ia-ți la tine și un fluier care poate fi foarte util când mergi la munte, poate chiar și o busolă dar și loțiune sau spray anti insecte sau antitantari.

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole