Descopera Europa! UE pune la dispozitie 20.000 de bilete gratuite de tren pentru tinerii de 18 ani

Descopera Europa! Cetatenii europeni nascuti intre 2 iulie 2000 si 1 iulie 2001 au acum posibilitatea de a calatorii gratuit cu trenul. Ca parte a initiativei sale DiscoverEU, Uniunea Europeana a lansat o noua runda de furnizare a 20.000 de bilete de tren tinerilor de 18 ani.

In acest an, Uniunea Europeana permite concurentilor sa formeze grupuri, astfel incat sa poata calatorii alaturi de prietenii lor (grup de maximum 5 persoane). De asemenea, se pot organiza intalniri si se pot combina planurile de calatorie cu alti calatori DiscoverEU pe grupul Facebook.

Ce este DiscoverEU?

DiscoverEU este o initiativa a Uniunii Europene care le ofera tinerilor majori posibilitatea de a calatori in jurul Europei.

„Calatorind in principal pe calea ferata (exista exceptii pentru a permite celor care locuiesc pe insule sau in zone indepartate sa participe), veti descoperi peisajele uimitoare ale Europei si varietatea ei nesfarsita de orase”, se arata pe pagina oficiala a programului.

Toti cei interesati sa aplice pentru DiscoverEu trebuie sa aiba cetatenia unuia dintre statele membre ale Uniunii Europene.

Aplicantii trebuie sa urmeze 6 pasi simpli pentru completarea formularului online. Acestora li se cer data de nastere si nationalitatea, exprimarea dorintei de a calatori singur sau in grup de 5, adresa de email, date personale, rezolvarea unui test cu intrebari despre UE si planurile de calatorie. Cei care trec selectia vor putea calatori pe o perioada de minimum 1 zi si pana la 30 de zile intre 1 august 2019 si 31 ianuarie 2020 prin statele member UE.

Reguli de calatorie Descopera Europa!

Fiecarei tari membre UE i s-a acordat o cota de calatorie, in functie de numarul locuitorilor sai in raport cu populatia totala a Uniunii. Numarul de bilete de calatorie disponibile pentru Romania este de 762.

Ca regula de baza, candidatii selectati vor avea posibilitatea de a alege intre urmatoarele doua optiuni de calatorie: fix si flexibil. Pentru ambele optiuni exista o limita de buget de 260 euro. Calatoria cu trenul va fi la clasa a doua sau la clasa economica. Cu toate acestea, aceasta sumă poate fi mai mare in cazuri specifice, cum ar fi calatoria cu avionul din regiunile ultraperiferice ale UE (Saint-Martin, Insulele Canare, Martinica, Azore), statele baltice sau pentru solicitantii cu nevoi speciale.

Cazarea, subzistenta, asigurarea, suplimentele de calatorie sau orice alte cheltuieli legate de calatorie sunt acoperite de solicitantii selectati. Important de specificat este ca anularea si modificarea itinerariilor nu sunt acceptate.

Ce se asteapta de la un calator DiscoverEU?

Cu siguranta cei selectati nu vor fi doar simpli turisti, ci ambasadori DiscoverEU. Asadar, norocosii calatori sunt invitati sa impartaseasca experientele lor de calatorie prin intermediul instrumentelor media sociale, cum ar fi Instagram, Facebook sau Twitter, utilizand #DiscoverEU. Mai mult, tinerii calatori pot participa la concursul #DiscoverEU / video #Competition.

„Aceasta calatorie va va oferi, de asemenea, sansa de a va intalni cu calatori asemanatori, de a deveni mai independenti si mai increzatori, precum si de a va explora identitatea UE”.

Termenul limita pentru depunerea candidaturilor este 16 mai, ora 12:00( CET). In aceasta pagina: https://europa.eu/youth/discovereu_en va aparea un buton „Aplicati acum”.

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole