Excursii cu autocarul. Cele mai avatanjoase călătorii în această perioadă

Au fost foarte mulți turiști care au preferat în vacanța de 1 decembrie să facă excursii cu autocarul. Cele mai căutate destinații pentru excursii cu autocarul sunt Valea Prahovei, Poiana Brașov, Bran-Moieciu, Sibiu sau stațiunile balneare Felix, Herculane, Covasna sau Sovata.

Cei care preferă să meargă cu autocarul plătesc pentru un pachet de 3 nopţi de cazare cu mic-dejun un preț începând de la 500 de lei/persoană.

De asemenea, excursii cu autocarul se fac în această perioadă și pentru Piețele de Crăciun din Viena, Budapesta sau Praga, arată un studiu realizat de compania MementoBus.

Cele mai căutate pachete în care transportul se face cu autocarul sunt „Piaţa de Crăciun la Viena”, pentru care prețurile pornesc de la 149 euro de persoană, „Piaţa de Crăciun Viena şi Budapesta” – de la 195 euro sau „Piaţa de Crăciun Praga-Viena-Dresda”, de la 199 euro. Pachetele includ trei nopți de cazare cu mic dejun, autocar și ghid din partea agenției.

Primele rezervări pentru aceste concedii s-au făcut în urmă cu două luni. Un avantaj, față de biletele de avion ar fi că se mai găsesc prețuri bune la transportul cu autocarul chiar și pe ultima sută de metri.

Tarifele medii pentru excursii cu autocarul în perioada aceasta au fost cuprinse între 6,6 și 10 euro de persoană pe sens. Însă au fost și bilete de autocar, pentru unele orașe din România, care au avut prețuri chiar și de la 1,2 euro de persoană.

În restul anului, cele mai aglomerate rute sunt cele spre Craiova, Pitești, Slatina, Constanța sau Iași, însă săptămâna acecasta a crescut interesul turiștilor pentru Sibiu, Brașov, Cluj-Napoca sau Tulcea.

Cei mai mulți care preferă să plece în vacanţă cu autocarul sunt în mare parte studenţi şi tineri cu vârste de până în 25 de ani cu venituri modeste, dar şi seniori de peste 50 de ani. Călătoriile cu autocarul sunt preferate și de cei care nu au o mașină, nu-și permit costul unui bilet de avion sau au rău de zbor.

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole