Turiștii români nu mai sunt primiți în Thailanda

0
540
FOTO: Cbill/Pixabay.com
FOTO: Cbill/Pixabay.com

Ministerul de Interne din Thailanda a anunțat că nu mai acordă vize de sosire pentru cetățenii din 18 state, printre care și România. Măsura este luată pentru a limita răspândirea noului coronavirus.

Cele 18 ţări vizate sunt: Bulgaria, Bhutan, China (inclusiv Taiwan), Cipru, Etiopia, Fiji, Georgia, India, Kazahstan, Malta, Mexic, Nauru, Papua Noua Guinee, România, Rusia, Arabia Saudită, Uzbekistan, Vanuatu.

Până acum, toți cetățenii din țările enumerate, inclusiv România, primeau viza direct pe pașaport la aeroport, în momentul în care soseau în Thailanda sau la punctele de trecere a frontierei.

În Thailanda s-au înregistrat până acum 50 de cazuri de infecție cu noul coronavirus. Cele mai recente cazuri au fost înregistrate în urmă cu câteva zile. Este vorba despre doi bărbați care au călătorit recent în Italia. Din cele două persoane infectate, 31 de pacienți au fost externați. O persoană a murit.

Din punct de vedere al turismului, până în acest moment, cea mai afectată țară din Europa este Italia. Confturismo-Confcommercio, cea mai mare organizație non-guvernamentală din domeniul turismului din Italia, estimează pierderi uriașe.

De la 1 martie și până la sfârșitul lunii mai va fi o scădere de peste 31,6 milioane de turiști, cu o pierdere estimată undeva la 7,4 miliarde de euro.

„Italia, ca și destinație turistică, riscă să dispară complet de pe radarele turismului internațional. Valul de contaminări din ultima săptămână produce pagube pe care cu greu le vom mai putea repara într-un timp scurt. Iar recentul blocaj al plecărilor din SUA riscă să pună în genunchi întregul sistem (turistic – n.r.)”, a declarat președintele Confturismo-Confcommercio, Carlo Sangalli.

FOTO: Cbill/Pixabay.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here