Sunteti curiosi sa vedeti cum arata cele mai spectaculoase gradini botanice din lume?

Multe orase importante din lume gazduiesc cate o oaza de liniste, un loc in care sa te relaxezi si in care poti gasi tot felul de specii de flori, arbusti si arbori. In cazul in care plantele sunt o parte importanta din viata ta, va propunem in continuare o incursie prin unele din cele mai frumoase 7 gradini botanice din lume.

1. Gradina botanica Rio de Janeiro, Brazilia

Situate in cartierul Jardim Botanico, gradinile sunt gazda a aproximativ 6.500 de specii de plante si flori. Gradinile au fost fondate in 1808 si au fost deschise publicului in 1822. Parcul de 140 de hectare se afla la poalele muntelui Corcovado, sub statuia lui Hristos Mantuitorul.

2. Gradina botanica Brooklyn, New York, Statele Unite ale Americii

Acesta gradina botanica se intinde pe 21 ha si a a fost fondata in 1910, iar astazi are peste 900.000 de vizitatori in fiecare an. Gradina include o serie de gradini interioare, colectii de plante, Conservatorul Steinhardt, 3 pavilioane de plante tematice, o galerie de arta si multe altele.

3. Gradina botanica Singapore

Intinsa pe o suprafata de 74 de hectare, gradina botanica gazduieste mai mult de 20.000 de orhidee, o gradina pentru copii, o gradina de ghimbir, o padure tropicala, trionyx si multe altele. Fondata in 1859, aceasta gradina este cunoscuta ca fiind una dintre cele mai frumoase gradini botanice din lume.

4. Gradina Botanica Royal, Kew, England

Aceasta gradina de 300 de acri, gazduieste cea mai mare colectie de plante din lume.
Parcul include faimosul Davies Alpine, o cladire eco-friendly care adaposteste plante de climat rece. Parcul include, de asemenea, Casa Lily Water, o casa temperata, o casa de palmieri si un conservator. Aceste gradini botanice fac parte din Patrimoniul Mondial UNESCO.

5. Gradina Botanica Nationala Kirstenbosch, Cape Town, Africa de Sud

Situat la poalele Muntelui Mesei, aceasta gradina de 89 de acri a fost fondata in 1913 pentru a conserva flora unica a tarii. Este una dintre putinele gradini botanice din lume care cultiva numai plante indigene.

6. Gradina Botanica, Montreal, Canada

Fondata in 1931, acesta gradina de 75 de hectare, este cunoscuta pentru amploarea colectiilor si facilitatilor sale. Include o gradina chineza, cu o colectie de bonsai si Penjing, o gradina japoneza, populata cu plante japoneze, o gradina populata cu plante canadiene si altele.

7. Gradina Botanica, Denver, Statele Unite ale Americii

Aceasta gradina botanica de 23 acri, contine cea mai mare colectie de plante din zonele cu clima temperata rece din America de Nord. Parcul include, de asemenea, o serie de alte gradini, o sera si un amfiteatru care gazduieste concerte in timpul verii.

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole