Gura Portitei – paradisul ascuns din Delta Dunarii

Publicat de

Categorii articol

Distribuie articolul

- Publicitate -

Imaginati-va un loc unde nu exista masini (Gura Portitei), in care delta intalneste marea, unde nisipul inlocuieste apa statatoare, unde soarele pare sa se ridice si sa apuna din acelasi loc…

Imaginati-va o plaja virgina, diferita. Imaginati-va lac, un rau si mare si o palma mica de nisip … aceasta este o statiune situata la 50 km sud de Tulcea, intre Marea Neagra si Lacul Golovita din Delta Dunarii, izolata de civilizatie si apropiata de salbaticie oferind vizitatorilor o atmosfera ideala pentru relaxare.
Gura Portitei era cu doua decenii in urma doar un mic sat de pescari, in care lipovenii isi ridicau colibele de stuf si intindeau plasele in apa, in speranta unei capturi.

Astazi, Gura Portitei este mai mult de atat…mult mai mult. Am putea spune – si cu siguranta, am avea sustinatori – cel mai exotic loc de pe litoralul romanesc.
Desi este un loc izolat, tocmai acesta este punctul lui forte, intrucat se poate ajunge acolo doar cu ambarcatiunile.

Cum se ajunge la Gura Portitei?

La Gura Portitei puteti ajungem pe drumul European E87, care leaga Constanta de Tulcea. In Comuna Baia, spre Jurilovca, trebuie sa faceti dreapta (vedeti indicatoarele).
In localitatea Jurilovca, veti observa indicatoarele catre Gura Portitei, drum care va va conduce catre zona de parcare a masinii si imbarcare cu vaporasul, catre Gura Portitei.

Ce gasim aici?

La Gura Portitei vom gasi o plaja amenajata, nisip fin, de culoarea aurului, spalat de o apa curata, cu reflexii de curcubeu. Din loc in loc, cate o umbreluta de stuf, sub care poţi sa te adaposteşti de arşiţa verii, sezlonguri. Pe plaja exista si un loc de joaca pentru copii, dar si o piscina micuta sau teren de tenis.
Bineineles, aici este raiul pescarilor, care vor gasi pesti din belsug.

Unde ne cazam?

Posibilitatile de cazare, sunt destule, avand in vedere locatia. Va puteti caza astfel in satul de vacanta Eden, in vile si hoteluri, sau in casute de lemn.
O noapte in casutele de lemn este 25 de euro, in timp ce un apartament de lux la Dranov sau Holbina pentru un sejur de trei nopţi costa 110 euro pe noapte.
La vila o noapte de cazare in sezon, va ajunge la 40 euro/camera/noapte (fara mic dejun)

- Publicitate -

Alte preturi:
– taxa de acces in Rezervatia Delta Dunarii: 10 RON/persoana
– hidrobicicleta – 10 lei/ora sau 30 lei/zi
– barca – 30 lei/ora sau 60 lei/zi
– inchirierea unui sezlong – 15 lei/zi
– terenul de volei – 20 lei/ora

Gura Portitei, paradisul romanesc dintre mare si Delta. Vezi aici cum arata:

- Publicitate -

Publicat de

Distribuie articolul