Mari motive pentru a vizita Monaco cel puțin o dată

Monaco este o destinație ca nicio alta. Este a doua cea mai mică țară din lume și, totuși, pe cele 200 de hectare ale sale, pot fi găsite priveliști extravagante care ademenesc și inspiră. Există multe motive pentru care Monaco ar trebui să fie pe lista de locuri de vizitat a oricui.

Pentru oamenii care sunt în căutarea unei străluciri generale și a glamour-ului, a merge la Monaco e un vis. Principatul se mândrește cu câteva restaurante cu adevărat uimitoare – unul dintre ele este Fairmont Monte Carlo, cu vedere la Marea Mediterană – precum și cu experiențe pentru un călător care se gândește cât de cât și la economii. Dacă mergi acolo cu un buget redus, una dintre cele mai bune activități este să petreci o după-amiază la Cafe de Paris, urmărind trecătorii sau să te îndrepți spre Hercule Harbour și să privești toate super iahturile.

Principatul Monaco i-a atras de mult timp pe cei cu o înclinație pentru sport și jocuri de cazinou, găzduind evenimente pline de acțiune și chiar încărcate cu prestigiu istoric. Denumită oficial Rallye Automobile Monte Carlo, dar știută în mod obișnuit drept Raliul Monte Carlo, această cursă de mare anvergură este un eveniment anual organizat de Automobile Club de Monaco. Raliul începe din fața cazinoului emblematic din Monaco în fiecare ianuarie, înainte de a șerpui prin Alpi și de a culmina în Portul Hercules al Principatului. Marea Finală a European Poker Tour este un alt eveniment așteptat în fiecare an, de către toți iubitorii de poker care îl practică mai ales online, dar și offline. Pentru primele șase sezoane, toate Marile Finale EPT au avut loc în Monte Carlo, Monaco, bijuteria de pe litoral, care este considerată de mulți capitala mondială a jocurilor de cazinou. În sezonul 7, Marea Finală s-a mutat la Madrid, o capitală îndrăgită de turiști pentru arhitectura sa frumoasă, grădinile botanice și unele dintre cele mai bune muzee din Europa.

Un alt motiv pentru a vizita Monaco se referă la minunatele puncte de observare. Vederea către Port of Fontvieille este una dintre cele mai frumoase. Acesta reprezintă locul perfect pentru a obține fotografii uimitoare, în care casele superbe și apa albastră fac o pereche perfectă. Unul dintre cele mai bune momente pentru a vedea această priveliște este în jurul prânzului.

Dacă ești iubitor de iahturi, în Monaco le vei vedea pe cele mai frumoase din toată Europa. Această mică țară le adună pe toate în porturile sale și, pe lângă asta, aici are loc și Monaco Yacht Show. Este vorba despre o expoziție comercială care se desfășoară în fiecare an, reprezintă cel mai mare eveniment european de acest gen și durează patru zile, în Portul Hercules. În timpul spectacolului, multe iahturi de lux se reunesc, creându-se astfel ceva impresionant de văzut. Oamenii pot să facă și achiziții în timpul spectacolului.

Localizarea este, de asemenea, unul dintre motivele pentru a vizita Monaco. Este atât de ușor să ajungi acolo. Monaco are o gară, așa că poți lua trenul din multe părți ale Franței. Dacă te afli deja în Riviera Franceză, poți ajunge foarte repede acolo. Nu există control la frontieră, ceea ce este foarte convenabil. Dacă nu te afli în Franța și vrei să vizitezi Monaco, poți merge mai întâi la Nisa, cu avionul. De acolo există un tren direct. În cazul în care îți dorești o experiență epică, iar bugetul îți permite, poți ajunge la Monaco și cu elicopterul. În fiecare zi, elicopterele zboară într-acolo din Nisa. În plus, există unele care zboară spre și dinspre Cannes și alte locuri din Riviera Franceză. Cu siguranță este o experiență foarte distractivă și priveliștea din elicopter este fantastică. Acesta este unul dintre motivele pentru care ar trebui să călătorești în Monaco dacă vrei să faci ceva cu totul unic.

Monaco are o grădină botanică superbă. Numele său este Jardin Exotique de Monaco și include multe plante minunate. Primăvara și vara florile frumoase te admenesc să petreci acolo cât mai mult timp.

O vizită la Monaco te poate ajuta să afli mai multe despre științele marine. Muzeul Oceanografic este un muzeu cuprinzător, construit în 1910. Pe lângă faptul că poți afla despre specii de faună și clădirea în sine este superbă din exterior.

Un alt motiv pentru a călători la Monaco este vremea uimitoare. Vara este cald și iarna nu se ajunge la temperaturi extreme. Prin urmare, este un loc grozav unde să călătorești dacă vrei să scapi de iarnă.

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole