Orașul din Europa pe care l-au preferat turiștii români în vara aceasta

Cele mai multe zboruri internaționale din vara aceasta au fost către țări precum Marea Britanie (22,6%), Italia (20%), Germania (13%) și Spania (9%), arată o analiză a agenției de turism online eSky România.

Cei mai mulți români au zburat spre Londra. Pe următoarele locuri se situează Milano, Bruxelles, Roma și Paris. A crescut în topul preferințelor și capitala Austriei, Viena. Anul trecut era abia pe locul 28. Această creștere se datorează, cel mai probabil, faptului că prețurile la biletele de avion au scăzut la o medie de 83 de euro, față de 180 de euro, cât erau în 2018.

Analiza eSky România mai scoate în evidență faptul că numărul de rezervări pentru perioada de vară este cu aproape 50% mai mare față de anul trecut. Creșterea zborurilor internaționale este de 45,5%, iar a celor interne de 66%.

52% din călătoriile în străinătate au fost cu sejururi de până la șapte zile, și aproape 33% – au durat între 7 și 14 zile. Peste 65% din rezervări au fost făcute prin intermediul dispozitivului mobil, cu 3,3% mai mult față de anul trecut.

Reprezentanții eSky spun că astfel se confirmă „apetitul crescut al românilor pentru tehnologie și utilizarea de smartphone-uri pentru cumpărăturile online în domeniul turismului”.

În această vară, prețul mediu al biletelor de avion pentru zborurile internaționale a fost de 121 de euro. Față de 2018 este o scădere de 18 euro. Cele mai ieftine bilete, cu o medie de 82 de euro pe tichet, au fost spre Italia.

Aeroporturile din care au decolat cele mai multe zboruri cu bilete cumpărate din România au fost „Henri Coandă” București (46.6%), Cluj-Napoca (15%), Timișoara (14%) și Iași (9%).

În ceea ce privește zborurile interne, prețul mediu a fost de 72 de euro, iar spre Timișoara a fost cel mai mic cost mediu, de 55 de euro pe tichet.

În medie, cele mai mici prețuri ale biletelor pentru sezon au fost în lunile decembrie, mai și iunie, au mai transmis analiștii eSky.

eSky România a avut un un venit net pe 2018 în valoare de 5,8 milioane de euro, la o valoare totală tranzacționată de 37 milioane de euro. Activă pe piața locală încă din 2009, aceasta este parte a grupului eSky, cu sediul central în Polonia. Grupul are 50 de piețe deschise în acest moment, atât în America de Sud, în America de Nord, cât și în Europa, Asia și Africa.

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole