Prima lege din Europa pentru combaterea turismului alcoolic. S-a interzis și „balconing-ul”

Guvernul regional al arhipelagului spaniol Insulele Baleare a adoptat o lege prin care se dorește combaterea turismului care promovează consumul de băuturi alcoolice. Sunt vizat localități populare pentru turiștii tineri europeni.

Guvernul din Insulele Baleare a anunțat, printr-un comunicat de presă, că este prima lege adoptată pe teritoriul Europei care restricționează promovarea și vânzarea alcoolului în anumite zone turistice.

Legea va fi aplicată în trei zone: plajele din El Arenal și Magaluf și o zonă cu baruri din localitatea Sant Antoni de Portmany. Mai exact, în aceste zone, legea interzice promovarea consumului de alcool, evenimentele de tip „open-bar” și „happy hours”, reducerile la băuturi alcoolice și excursiile „pubcrawling”, ce constau în tururi în mai multe baruri din zona turistică.

Același guvern din arhipelagul spaniol a decis să combată în toată zona și fenomenul denumit „balconing”. Este vorba despre salturi pe care le fac turiștii din balconul unui hotel pentru a plonja direct în piscină sau pentru a ajunge într-un alt balcon. În ultimii ani, din cauza acestui fenomen au fost mai multe accidente fatale.

Cei care vor fi prinși că fac astfel de gesturi extreme vor fi amendați cu sume cuprinse între 6.000 de euro și 60.000 de euro. De asemenea, vor fi amenzi usturătoare și pentru administratorii barurilor care încalcă legea pentru combaterea turismului alcoolic.

Arhipelagul Baleare este compus din insulele Mallorca, Menorca, Ibiza, Formentera și Cabrera și primește în fiecare an aproximativ 14 milioane de turiști. Zona este faimoasă pentru apele cristaline și pentru golfuri.

Sezonul începe în luna aprilie și ține până târziu, aproape de noiembrie. Cele mai calde luni sunt lunile iulie, august și septembrie, iar cele mai reci sunt ianuarie și februarie. De asemenea, noiembrie este considerată o lună ploioasă.

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole