Revoluția călătoriilor aeriene. Creștere uriașă de bilete vândute pentru curse în România

Cererea de bilete de avion pe rutele interne a cunoscut o creștere uriașă în ultimul an. Potrivit Vola.ro, una dintre cele mai importante agenții de turism online din România, numărul de bilete vândute pentru cursele aeriene interne a crescut cu aproximativ 200%.

Dacă până în urmă cu trei ani, București – Timișoara era cea mai solicitată rută internă, mai ales datorită faptului că există hub-ul Carpatair în capitala Banatului, Clujul a ajuns în top ca număr de zboruri, cât și în ceea ce privește cererea din partea turiștilor.

Această creștere este datorată în special numeroaselor evenimente care au avut loc în Cluj, precum Untold sau Electric Castle.

Potrivit Vola.ro, prețul unui bilet de avion pe o rută internă începe de la 17 euro și poate ajunge până la 195 euro (București-Oradea). Reprezentanții Vola.ro mai specifică faptul că se poate vorbi acum despre prețuri cu până la 90% mai mici decât tarifele practicate în urmă cu 5 ani la biletele de avion pentru rute interne.

Dacă în cazul biletelor de avion spre destinații din afara țării, turiștii încearcă să rezerve cât mai din timp, media fiind de 6 săptămâni, în cazul biletelor de avion spre destinații interne, cele mai multe rezervări sunt în aceeași lună cu data plecării, chiar și cu o săptămână înainte de plecare.

„Este frapantă schimbarea atmosferei pe rutele de avion interne. Spre deosebire de acum 3 ani, zborurile interne nu mai sunt accesibile doar oamenilor de afaceri și celor care se deplasează în interes de serviciu.

Zborurile interne sunt alese acum și de către tinerii care merg să își viziteze părinții, care merg la evenimente și festivaluri, de cupluri sau de grupuri de prieteni care pleacă într-un city break în țară”, a declarat Daniel Truică, CEO Vola.ro.

În urmă cu cinci ani, zborurile interne cumulau 2.000 de locuri pe săptămână. În prezent, cei patru operatori care efectuează zboruri interne cumulează aproape dublu de locuri cu plecare din București spre Cluj, Iași și Timișoara.

Cei mai importanți operatori pe cursele interne sunt Tarom, Blue Air și Wizz Air. Gigantul Ryanair a intrat de curând pe această piață și leagă Timișoara cu Bucureștiul.

Dacă Tarom face curse interne cu aeronave ATR 42/72 de maxim 68 de locuri, Ryanair, Wizz Air sau Blue Air operează cu aeronave Airbus și Boeing, care au peste 140 de locuri.

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole