Vacanțe în Canada. De pe 1 mai se circulă fără viză

Veste bună pentru cei care sunt interesați de vacanțe în Canada. Începând cu data de 1 mai, ora 16:00, cetățenii români care au deținut o viză canadiană în ultimii zece ani sau care dețin actualmente o viză valabilă care permite intrarea în SUA (nonimigrant visa) trebuie să depună o cerere pentru o autorizație de călătorie electronică, în loc de viză, pentru a călători în Canada, anunță Ambasada Canadei la București. Mai multe detalii despre vizele pentru Canada găsiți aici.

Guvernul Canadei intenționează să elimine regimul de vize pentru toți cetățenii români din decembrie 2017. Din acel moment, cetățenii români nu vor mai avea nevoie de viză pentru a intra în Canada pe perioade de până la șase luni, călătorind fie pe calea aerului, fie pe cale terestră sau maritimă.

În această perioadă sunt numeroase oferte pentru cei care caută vacanțe în Canada. Sunt pachete de vacanțe în Canada care propun circuite mai ample, prin mai multe orașe din această țară.

Agenția de turism Eturia, de exemplu, are un pachet de aproximativ 1.700 de euro pentru 13 zile în oferta de vacanțe în Canada și propune un circuit pornind din Toronto. Vei vizita cele mai importante atracții ale zonei de est a Canadei.

Vacanțe în Canada. Obiective turistice de vizitat

De exemplu, în primele zile vei putea vizita Kingston, apoi McDonald Freeway, orașul Brockville, acesta fiind situat in mijlocul zonei celor 1000 de insule, având o importantă încărcătură istorică.

Printre obiectivele turistice din Montreal, îți sunt recomandate Piața Jaques Cartier cu Biserica Notre Dame, strada St. Denis și Mt. Royal cu zonele rezidențiale exclusiviste. Mai poți vizita Piața Artelor, Universitatea McGill, Muzeul Artelor, Catedrala Maria, faleza râului St. Lawrence, Stadionul Olimpic și Grădinile Botanice.

Pachetul mai cuprinde, printre altele, excursii în Ottawa, Parcul Provincial Algonquin, cea mai întinsă plajă de apă dulce din lume, Wasaga Beach, orașele Goderich, Waterloo sau cascada Niagara.

În ultima zi, la întoarcerea în Toronto,  vei avea ocazia să vizitezi Turnul CN, a doua cea mai înaltă clădire din America de Nord, cu o înălțime de peste 500 metri. Lângă Turnul CN se află impresionantul Stadion Skydome.

Îți vei continua incursiunea în Toronto vizitând cartierele financiare din Toronto, Strada Yonge, Yorkville, Forest Hill și Casa Loma – casa finanțatorului canadian Sir Henry Pellatt. Vei merge apoi spre Portul și Debarcaderul Queen, trecând prin Cartierul Chinezesc, Piața St. Lawrence, vechea și noua Primărie, Centrul Eaton, Clădirea Parlamentului și Universitatea.

FOTO: Pedro Szekely/Flickr

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole