Vești bune pentru românii care vor să ajungă în SUA. Cât ar putea costa un bilet de avion

Reprezentanții Tarom au anunțat că vor introduce din nou curse spre Statele Unite ale Americii. Începând din vara anului 2020 românii vor putea zbura de la București la New York fără escală potrivit directorului companiei. În această săptămână Tarom a depune o cerere oficială pentru a putea opera zborul spre SUA.

În ultimii ani, Tarom anunțat de mai multe ori că se gândește să introducă din zboruri lungi. Cea mai veche companie aeriană din România negociază pentru a introduce și zboruri către China.

În ceea ce privește zborul spre Statele Unite ale Americii, Tarom are în vedere trei aeroporturi de pe coasta de Est. Mai exact este vorba despre aeroportul Newwark, din statul american New Jersey, aeroportul Laguardia, din Queens, și celebrul JFK, din New York. Reprezentanții Tarom și-ar dori să opereze pe JFK.

„Este prima noastră opțiune pentru că ne asigură o conectivitate și pe continentul american prin parteneriat cu Delta, companie Sky Team. Termenul pe care ni l-a impus vizează operarea în sezonul de vară 2020. Estimez începerea operării începând cu luna mai-iunie 2020”, a declarat directorul Tarom, Mădălina Mezei, potrivit Știrile Pro TV.

TAROM, pentru a zbura transatlantic, trebuie să introducă în flotă două aeronave care să poată traversa Oceanul, adică o distanță de mai bine de 14.000 de km. De asemenea, avioanele trebuie să aibă 300 de locuri în clasele business și economic.

Din câte se pare, Tarom nu ar vrea să le cumpere, ci ar vrea să folosească în leasing operațional șase luni cu posibilitatea prelungirii contractului. Compania aeriană și-ar dori să zboare cu o frecvență de până la cinci ori pe săptămână. Deocamdată, prețul unui bilet nu a fost stabilit, dar, potrivit unor surse, ar putea ajunge la aproximativ 1.000 de euro dus-întors.

Ideal, avionul care face legătura cu SUA ar urma să decoleze la ora 10:00 din București, iar după un zbor de aproape 10 ore, va ateriza la New York. Tarom a mai avut zboruri peste Ocean, însă a renunțat la acestea în 2003.

FOTO: Pexels/Pixabay.com

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole