Vlogger culinar celebru, despre mâncare românească: „Wow”. Ce a mâncat și în ce loc din țară

România are rețete tradiționale care te fac să spui „wow”. Cel puțin așa crede Mark Wiens, unul dintre cel mai celebru vlogger culinar. Acesta a filmat un clip, iar din imagini se pare că a și nimerit în locuri deosebite, cu bucătari pe măsură, unde chiar s-au gătit bunătăți, iar clasicele porții de grătar cu cartofi prăjiți și salată de varză sunt aproape interzise.

Mark Wiens, unul dintre cel mai celebru vlogger culinar, a avut ocazia să guste din tradiționala mâncare medievală din România.  A fost în mai multe locuri din Sibiu, Brașov și Prahova.

A început cu un pahar de palincă, apoi a trecut la mâncare.

„E una dintre cele mai impresionante prezentări de mâncare. Peste tot este numai carne şi legume, cu un foc magnific, iar mâncarea e gătită în vase metalice.

E uimitor! Pâine cu ceapă şi cu brânză de burduf! Nu ştiam ce va face cu acea grăsime topită de porc de Mangaliţa. A turnat-o peste pâine. Se prelinge efectiv peste toată pâinea prăjită şi bucăţile de ceapă! Omule… e wow!

E timpul pentru grătar! Porcul de Mangaliţa, cârnaţii, carne de oaie… E nivelul următor!  Vasilica, acesta a fost numele oii. Carne cu sos de mere şi usturoi. Wow!

Iată şi porcul! 110 kilograme de porc! Vedeţi cât e de rumenit, de fraged, cât de perfect e gătit!

Sarmale! Am luat una din tavă. Vedeţi cum s-au caramelizat! E fierbinte. Wow!

Am ajuns şi la momentul final. Porcul la proţap gătit ca în vremurile străvechi. E o tradiţie de sute de secole, de mii de ani în România. La asta se rezumă întreaga experienţă. Uimitoarea ospitalitate, oamenii minunaţi, mâncarea absolut delicioasă. Totul este spectaculos şi frumos! Tot ce s-a întâmplat şi oamenii care au făcut asta posibil. Nici măcar nu mai am cuvinte să explic!”, a povestit Mark Wiens, în timp ce filma bucatele.

Unul dintre locurile în care fost Mark Wiens este Ferma Dacilor. Acest complex este situat în Prahova, în zona Dealu Mare – Tohani. „Resortul a fost conceput pentru a le oferi oamenilor șansa de a-și aduce aminte de vremurile când nu existau E-uri, gadget-uri și internet”, spun reprezentanții Fermei Dacilor.

Vlogger culinar

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole