15 atractii din judetul Constanta ce nu trebuie sa iti scape

Voi ati vizitat urmatoarele 15 atractii din judetul Constanta? Fiindca vara se apropie ne-am gandit sa venim in ajutor cu o lista, incompleta, a celor mai importante obiective turistice din acest judet, incarcat de istorie si legende. Trasam pe harta linia care ne va duce de la cea mai veche asezare greaca, in podgoriile Dobrogei, pe malul marii, in port la Managalia, pe drumuri forestiere pana la un lacas de cult, unicat in Romania. 

Farul Genovez

Pe strada Remus Opreanu, in apropiere de Faleza Cazinou se afla cea mai veche cladire din Constanta, ridicata intre 1858-1860. Farul Genovez are o inaltime de 8 metri si a fost construit de firma britanica Danubius and Black Sea.

15 atractii din judetul Constanta ce nu trebuie sa iti scape
15 atractii din judetul Constanta ce nu trebuie sa iti scape: Farul Genovez. Sursa foto: mizuumi.ro

Rezervatia Dunele Marine de la Agigea

Unica in Romania, Rezervatia Dunele Marine din Agigea trebuie sa se afle pe harta turistica a fiecarui roman. Aceasta arie protejata a fost infiintata in anul 1928 si astazi face parte din Statiuniea Biologica Marina „Prof.dr. Iona Borcea”.  Turistii care ajung in judet pot admira 346 de specii de plante vasculare si 8 specii de muschi marini. Iar, cu putin noroc, poate dati si de faimoasa brasca testoasa dobrogeana.

15 atractii din judetul Constanta ce nu trebuie sa iti scape
15 atractii din judetul Constanta ce nu trebuie sa iti scape: Rezervatia Dunele Marine, Agigea. Sursa foto: povestilemariinegre.ro

Monumentul Tropaeum Traiani

O parte a istoriei dacilor si romanilor a ramas si in Adamclisi, si anume, monumentul Tropaeum Traiani. Ridicat intre 105-106, acest edificiu este simbolul victoriei Imparatului Traian asupra Daciei. Merita vazut, fie si doar o data in drumul spre litoral.

15 atractii din judetul Constanta ce nu trebuie sa iti scape
15 atractii din judetul Constanta ce nu trebuie sa iti scape: Tropaeum Traiani. Sursa foto: Wikipedia.org

Constanta

Municipiul de resedinta al judetului este nelipsit din programul de vizite. Nu stiu cum vi se pare voua, dar de fiecare data cand ajung aici mi se pare ca timpul sta in loc. Orasul are ceva magic, poate de la aerul sarat, mirosul de alge, ori de la farmecul Falezei Cazino.

Cazino Constanta. Sursa foto: radioconstanta.ro

Chiar Portul Turistic Tomis este un loc unde neaparat trebuie sa popositi, aici se mananca cel mai bun chefal, preparat pe un pat de sare si pus pe gratar, alaturi de un sos de usturoi nemaipomenit. De altfel, printre atractiile orasului se numara si Muzeul Marinei Romane, Planetariumul, Vechiul Hotel Carol I sau Geamia Hunchiar.

15 atractii din judetul Constanta ce nu trebuie sa iti scape: Murtfatlar

Podgoriile Dobrogei sunt renumite pentru soiurile parfumate de struguri si vinurile alese obtinute din acestea. Daca ajungeti in Murtfatlar, producatorul cu acelasi nume isi intampina oaspetii si ii conduce intr-o vizita a celor 3.000 de hectare si a cramei, iar specialistii vor explica procesul de fabricare al licorii lui Bacchus. Desigur, nimeni nu pleaca fara sa deguste din aceasta licoare.

15 atractii din judetul Constanta ce nu trebuie sa iti scape
15 atractii din judetul Constanta ce nu trebuie sa iti scape: Murfatlar. Sursa foto: buyromanianwines.com

Techirghiol

Curele de la Techirghiol, statiunea balneoclimaterica a judetului, sunt recunoscute pentru eficienta lor in diferite afectiuni precum cele ale pielii, alergii sau reumatism. ,,Aurul negru” de pe fundul Lacului Techirghiol este vedeta care a ajuns sa fie pusa si in cremele Techir ale companiei S.C Techirghiol.

15 atractii din judetul Constanta ce nu trebuie sa iti scape
15 atractii din judetul Constanta ce nu trebuie sa iti scape: Techirghiol. Sursa foto: cotidianul.ro

Litoralul Marii Negre

De la un capat la altul, din Mamaia, Costinesti, Vama Veche, Neptun, Saturn sau Eforie, litoralul Marii Negre este cel mai vizitat obiectiv turistic. Fie sunteti nostalgic dupa copilaria petrecuta in taberele pe litoralul romanesc, fie va aduceti aminte de studentie sau  redescoperiti farmecul nisipului si apei din Constanta.

Vacanta pentru toti pe litoralul romanesc. Iata ce oferte au hotelierii in 2018
Vacanta pentru toti pe litoralul romanesc. Iata ce oferte au hotelierii in 2018. Sursa foto: blog.paravion.ro

Mangalia

Callatis, Pangalla, orasul numit astazi Mangalia sta marturie veacurilor ce au trecut si a colonistilor genovezi, tatari, germani, romani, daci si macedoneni. In timp, orasul cunoaste o importanta dezvoltare, deveniind un port modern si un centru turistic. Important de precizat este faptul ca Mangalia a fost portul primului submarin romanesc, ,,Delfinul” si al goletei ,,Speranta”, folosita in serialele Doi ani de vacanta (regia Sergiu Nicolaescu) si in Toate panzele sus!(regia Mircea Muresan), romanul lui Radu Tudoran.

15 atractii din judetul Constanta ce nu trebuie sa iti scape
15 atractii din judetul Constanta ce nu trebuie sa iti scape: Mangalia. Sursa foto: nauticamagazine.ro

15 atractii din judetul Constanta ce nu trebuie sa iti : Insula Ovidiu

Se spune ca Insula Ovidiu, situata pe lacul Siutghiol, a fost locul in care a fost exilatpoetul Ovidius. Din cei aproape 26.000 de metri patrati, jumatate au fost amenajati in scop turistic, astfel ca aici veti gasi un restaurant, o terasa, o minigradina zoologica si spatii de joaca.  Ca sa ajungeti in acest loc de legenda o puteti face cu ajutorul vaporasului, iar pretul unui bilet este de 25 de lei. Cei care doresc sa se bucure de peisajul salbatic si de multa linisti pot chiar si innopta, fiind 20 de locuri de cazare disponibile.

Insula Ovidiu. Sursa foto: bloghaisitu.ro

Biserica Ingropata din Istria

In comuna Istria, la 55 de kilometri de Constanta, este localizata Biserica Ingropata. Lacasul de cult fara glas are o poveste interesanta. Rand pe rand a fost populata de vechi civilizatii: greci, romani, turci si bulgari. Insa, constructia, unicat in Romania, a fost permisa in timpul dominatie turcilor pe aceste meleaguri. Nu inainte ca acestia sa ascunda faptul ca aici exista si crestini.

15 atractii din judetul Constanta ce nu trebuie sa iti scape
15 atractii din judetul Constanta ce nu trebuie sa iti scape: Biserica Ingropata din Istria. Sursa foto: litoralulromanesc.ro

Dupa indelungi rugaminti, localnicii au ridicat biserica in anul 1857 respectand cateva reguli. Biserica nu trebuia sa fie mai mare ca geamia din sat, fara turle si fara a fi pictata in interior sau exterior. Localnicii au zidit jumatate din biserica in pamant, ca sa nu se vada ca aici este un lacas de cult, au pus ulcele in pereti ca sa dea rezonanta si au pus la temelie piatra din cetatea antica Histria.

Padurea Hagieni

Unul dintre satele foarte vechi ale județului Constanța este Hagieni, situat la aproape 10 kilometri de malul marii. Langa satul infiintat in 1824 se afla un alt loc prea putin cunoscut, Padurea Hagieni. O rezervatie naturala, unde veti intalni platouri calcaroase, tufarisuri, serpi veninosi sau vipere cu corn.

15 atractii din judetul Constanta ce nu trebuie sa iti scape
15 atractii din judetul Constanta ce nu trebuie sa iti scape: Padurea Hagieni. Sursa foto:

Portul turistic Mangalia

Bucurati-va de timpul frumos si luati la pas portul din Mangalia. Este o incantare, in special in luna mai, cand caldura nu este prea mare, vantul adie usor, iar turisti nu prea sunt.

15 atractii din judetul Constanta ce nu trebuie sa iti scape
15 atractii din judetul Constanta ce nu trebuie sa iti scape: Portul turistic Mangalia. Sursa foto: yachtingpleasure.ro

15 atractii din judetul Constanta ce nu trebuie sa iti scape: Cetatea Histria

Faceti o mica oprire si la Cetatea Histria! Stiati ca este cea mai veche asezare de pe teritoriul tarii noastre? Putina istorie la fata locului va va aduce in minte anul 650 i.Hr, data la care cetatea a fost construita de greci. Ieri mare civilizatie asezata pe aceste meleaguri, azi numai ruine si amintirea a ceea ce a fost aici: vechi ziduri ramase in picioare, vase ceramice, amfore, podoabe, inscriptii, unele dintre ele regasindu-se si la Muzeul Cetatii Histria.

15 atractii din judetul Constanta ce nu trebuie sa iti scape
15 atractii din judetul Constanta ce nu trebuie sa iti scape: Cetatea Histria. Sursa foto: commons.wikimedia.org

Aqua Magic

Cei care ajung pe litoral, in special familiile cu copii, isi doresc si cateva ore de distractie pe tobogane primejdioase, in valuri artificiale, ori in zonele de relaxare. In statiunea Mamaia exista Aqua Magic, unul dintre cele mai populare parcuri acvatice ce pun la dispozitie vizitatorilor o suprafata de 27.500 de metri patrati cu 13 zone de divertisment.  Raiuri acvatice din Romania. 9 locuri in care cei mici si cei mari se pot distra

Raiuri acvatice din Romania. 9 locuri in care cei mici si cei mari se pot distra: Aquamagic. Sursa foto: fotografieaeriana.eu/ cameleo.ro

Limanul Siutghiol

Limanul Siutghiol saul Lacul Mamaia este clar un punct de atractie al judetului Constanta. Turistii se declara multumiti ca pot brazda luciul apei cu ski jet-uri sau mici ambarcatiuni. O mai mare placere, in sezonul estival sa faci o plimbare pe apele lacului alimentat chiar si cu izvoare dulci pentru improspatare.

15 atractii din judetul Constanta ce nu trebuie sa iti scape
15 atractii din judetul Constanta ce nu trebuie sa iti scape: Limanul Siutghiol. Sursa foto: commons.wikimedia.org

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole