7 idei ale experților pentru a învinge coronavirusul și a salva economia


Președintele Donald Trump a renunțat la un răspuns federal la pandemia coronavirusului, susținând că țara nu numără atât de multe decese, chiar dacă datele demonstrează destul de clar opusul. Ceea ce este frustrant în acest sens este faptul că, deși pandemia prezintă probleme politice dificile, acestea nu sunt insurmontabile.

Mai multe țări au suprimat coronavirusul și au redus semnificativ rata de infecții noi. Cei mai buni oameni de știință din America, biologici și sociologi, spun că există și multe lucruri pe care SUA le pot face. Nu se fac lucruri care au funcționat în Asia și nici nu se încearcă idei noi îndrăznețe la care au visat experții americani.

Există doar dorința de combatere a virusului, dar momentan sunt milioane de șomeri în toată țara. Americanii sunt îngrijorați de impactul economic al distanțării sociale, dar nu adoptă măsuri de scutire economică egale cu amploarea problemei.

Iată șapte idei culese din activitatea a zeci de experți din mai multe domenii care, dacă ar fi combinate, ar ajuta la stoparea pandemiei din mai multe direcții simultan.

1 – Măști pentru toată lumea. Purtarea măștilor este foarte importantă pentru transmiterea coronavirusului. Un studiu realizat de o echipă de cinci cercetători din Hong Kong și mai multe universități europene estimează că, dacă 80% din populație ar fi convinsă să poarte măști, aceasta ar reduce nivelurile de transmisie la o a 12-a parte comparativ cu o societate care nu poartă măști.

Utilizarea pe scară largă a măștilor este probabil unul din motivul pentru care focarul de coronavirus din Japonia a fost minimizat până acum, iar mobilizarea purtării de măști este văzută în toată lumea ca plină de succes în cazul Hong Kong. Pentru populația largă, este esențial să știe că purtarea unei măști nu îi protejează de îmbolnăvire, ci împiedică răspândirea virusului către alte persoane, în cazul în care sunt contaminați.

În consecință, măștile contribuie la nerăspândirea virusului. Iar beneficiile măștilor de calitate profesională pentru lucrătorii din domeniul sănătății pot fi și mai mari. Cu toate acestea, firmele care produc măști nu sunt sigure dacă vor avea în continuare cumpărători. Guvernul american ar trebui să le garanteze că vor cumpăra măști și alte echipamente de producție. Riscul este să se irosească bani pe echipamente ce nu vor mai fi necesare dacă pandemia se va termina. Totuși, acestea pot fi ținute până la următoarea posibilă pandemie sau pot fi donate.

2 – Accelerarea vaccinului anti-coronavirus. A dezvolta vaccinuri sigure este foarte dificil, este nevoie de mai mult timp, de testări și de analize serioase. O fază a dezvoltării vaccinurilor constă în testarea subiecților. Apoi, este nevoie de luni de zile pentru a putea să se vadă eficacitatea vaccinului. Dacă se demonstrează că vaccinul este eficient, trebuie grăbită fabricația. Cu toate acestea, este important de văzut dacă cererea este ridicată, ca să nu existe riscul fabricației fără rost.

Persoane recunoscute, precum Bill Gates, pledează pentru a cheltui miliarde de dolari pentru fabricarea vaccinurilor înainte de a fi aprobate. Acest lucru înseamnă irosirea unor bani pe vaccinuri care se pot dovedi a nu fi bune, într-un final. Însă, dacă se începe fabricarea acum, multe doze vor fi disponibile după ce se obține aprobarea, salvându-se astfel multe vieți și aducând beneficii economice uriașe.

3 – Testare mai inteligentă. Coreea de Sud a avut unul dintre cele mai mari focare Covid-19 la început, dar a dezvoltat rapid suficientă capacitate de testare pentru a identifica și a izola cazurile pozitive. Testarea pe scară largă face ca pandemia să fie mult mai ușor de gestionat. Casa Albă Trump recunoaște implicit acest lucru și este capabilă să funcționeze cu o aproximare rezonabilă a normalității tocmai pentru că președintele, vicepreședintele și primii lor asistenți sunt testați frecvent. Și datorită testărilor frecvente, dacă cineva se infectează, aceștia vor fi izolați rapid și epidemia nu se va răspândi ca până acum.

Într-o simulare pe care o puteți vedea pe site-ul Romer, se arată că virusul ar putea fi reprimat cu succes, testând fiecare om o dată la două săptămâni și izolând cazurile pozitive, chiar și fără urmăriri suplimentare de contact sau distanțare socială. Cu toate acestea, testele nu sunt singurele măsuri productive împotriva coronavirusului, însă țările ar trebui să își crească posibilitatea de testare. Testarea timp de un an și investiția în teste inovative este mult mai productivă.

Iată un exemplu. O echipă de cercetători Rutgers a primit aprobarea de urgență a FDA pentru un test pe bază de salivă, care nu necesită tampoane sau personal de îngrijire medicală pregătit. Dar „nimeni nu a propus o modalitate de a plăti cercetătorilor de la Rutgers sau colegilor lor în laboratoare comparabile situate în Statele Unite, pentru testele pe care le-ar putea furniza”, a spus Romer, scrie vox.com.

4 – Mai mulți urmăritori de contact. Singapore și Coreea urmăresc persoanele care au intrat în contact cu o persoană infectată prin dispozitive digitale. Acest lucru se întâmplă în SUA pentru persoanele care au HIV sau alte boli cu transmitere sexuală, care intră în contact cu alții.

Centrul pentru Securitatea Sănătății din Johns Hopkins recomandă angajarea a 100.000 de persoane pentru a face această muncă pentru agențiile locale și de stat. Tom Frieden, fost director al CDC, solicită 300.000 de urmăritori. Este o mulțime de oameni și ar costa mulți bani pentru a le plăti. Însă, în momentul de față, foarte mulți americani și-au pierdut locurile de muncă. A testa și izola cazurile pozitive în același timp cu urmărirea celor cu care au intrat în contact cei infestați, înseamnă un control mai mare al răspândirii virusului și stoparea pandemiei.

5 – Stoparea răspândirii în gospodării. Studiile asiatice confirmă că cei mai mulți s-au îmbolnăvit de la colegii de cameră sau membrii ai familiei. Infectarea la locul de muncă poate însemna răspândirea cu ușurință a virusului acasă. Cei care stau în casă nu se pot infecta decât de la cei care ies afară. Îndrumările actuale CDC solicită persoanelor infectate „să stea într-o cameră separată, departe de alte persoane și animale de companie din casa” și „să folosească o baie separată”. Cea mai bună soluție este, totuși, ca persoanele infectate și cele cu care au intrat în contact acestea să fie carantinate. Nu toată lumea are o casă mare.

6 – Lăsarea oamenilor la aer liber. Dovezile par să indice că transmisia în aer liber nu este, în practică, o problemă uriașă. Un studiu detaliat al spațiilor publice în aer liber din Wuhan, China, a găsit niveluri de virus „nedetectabile sau foarte scăzute” oriunde s-au uitat. Un studiu de peste 1000 de cazuri confirmate de Covid-19 în alte orașe chineze confirmă doar un caz de transmisie în aer liber. Fostul șef al FDA, Scott Gottlieb, a declarat că dorește ca statele să încurajeze mai multe activități de afaceri și sociale care să se petreacă în aer liber.

Limitarea accesului la spațiile exterioare face ca cele rămase să fie mai aglomerate și, prin urmare, ar putea fi mult mai posibilă contagierea. Petrecerea timpului de recreere în aer liber este, în general, un lucru sănătos pentru oameni. Este mai bine ca oamenii să urmeze ghidurile de distanțare socială afară, iar dacă încalcă regulile este mai sigur să le facă afară, decât în ​​interior.

7 – Cheltuirea banilor. Părerea multor economiști de frunte este că există o modalitate mai bună de a atenua problemele economice: cheltuirea mai multor bani de la guvern. În realitate, este departe de a fi clar că restricțiile (și nu pandemia în sine) sunt problema economică reală. Acordarea împrumuturilor cu dobândă zero pentru toate afacerile cu un viitor realist pe termen lung ar însemna să nu se pună în pericol traiul antreprenorilor oricât ar mai dura restricțiile.

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole