Când să vizitezi Veneția. Perioada cu multe zile fără ploaie

Veneția este afectată de cea mai înaltă maree din ultimii 50 de ani. Turiștii au fost obligați să stea mai mult în hoteluri, iar mulți care și-au găsit cazare la parterul clădirilor s-au întors acasă, din cauza inundațiilor. De exemplu, Piața San Marco a fost complet inundată, iar autoritățile au fost nevoite să monteze niște podețe pe care să se poată face cât de cât trecerea prin apă. După aceste imagini, mulți turiști se întreabă când să vizitezi Veneția.

Mareea, denumită „acqua alta”, a ajuns la un vârf de 1,87 de metri, iar alarma de inundații a fost auzită în tot orașul. „În momentul de față înfruntăm o maree excepțional de înaltă. Toată lumea a fost mobilizată pentru a face față urgenței”, a declarat primarul Veneției, Luigi Brugnaro.

În Veneția există încă din 2003 un proiect de infrastructură prin care se dorește construcția unor sisteme pentru protejarea orașului în astfel de situații. Însă, au fost multe disensiuni în administrația locală din cauza costurilor, iar între proiectul a fost amânat.

Când să vizitezi Veneția. Când plouă mai des

E o perioadă în care mulți își fac planuri de vacanță pentru anul viitor, iar dacă e și capitala iubirii pe lista cu destinații, iată când să vizitezi Veneția ca să nu ai nevoie de cizme și pelerine de ploaie.

Perioada de extra-sezon în Veneția este cuprinsă între noiembrie și martie. Cel puțin toamna târziu, începând cu octombrie, ploile sunt foarte dese. Începând cu luna aprilie, zilele cu ploaie sunt mult mai rare, iar șansele să existe inundații sunt extrem de rare.

E destul de important să ai o vreme bună, pentru că farmecul Veneției îl descoperi mergând pe jos pe străzile întortocheate. Și apa face parte din spiritul orașului, însă doar cea care este în canalele pe care se circulă cu celebrele gondole.

Însă, e posibil să nu-ți placă nici vară într-o vacanță în Veneția. În afară de mulțimea de turiști, s-ar putea să te deranjeze aerul umed. De asemenea, condițiile climatice favorizează apariția țânțarilor. Când să vizitezi Veneția? Cea mai bună perioadă ar fi în lunile septembrie și octombrie.

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole